Κόσμος

Απειλή για βόμβα προσγείωσε αεροσκάφος στη Βουδαπέστη

Επιβατηγό αεροσκάφος, που κατευθυνόταν από το Βερολίνο στη Χουργκάντα της Αιγύπτου, προσγειώθηκε σήμερα στη Βουδαπέστη εξαιτίας απειλής για βόμβα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Βικτόρια Τσίζερ-Κόβατς δήλωσε πως η απειλή είχε στόχο την αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκει το αεροπλάνο, αλλά αρνήθηκε να την κατονομάσει. Πρόσθεσε πως η αστυνομία ερευνά τους επιβάτες και τις αποσκευές στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightradar24, η πτήση DE490, ένα Airbus A321, που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Σένεφελντ του Βερολίνου προς τη Χουργκάντα, ανέκρουσε πρύμναν ενώ πετούσε στον σερβικό εναέριο χώρο και κατευθύνθηκε στη Βουδαπέστη.

Η διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη airportal.hu ανέφερε πως πρόκειται για μια πτήση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Condor. Η Condor δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει την πληροφορία.

Η εταιρεία Air Berlin, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου προς τη Χουργκάντα, επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για ένα από τα αεροπλάνα της.