Απεβίωσε ο ιδρυτής της TRT Αγγελος Αντωνίου

Απρίλιος 1st, 2018 | by admin
Απεβίωσε ο ιδρυτής της TRT Αγγελος Αντωνίου
Τοπικά
0

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας και ιδρυτής της TRT και του Ράδιο ΒΕΡΑ Αγγελος Αντωνίου. Σε ηλικία 70 ετών, ο δραστήριος επιχειρηματίας απεβίωσε, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας, που παρουσιάστηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Αγγελος Αντωνίου ακολουθούσε θεραπεία κλινήρης στο σπίτι του για το σοβαρό πρόβλημα υγείας, χωρίς δυστυχώς τελικά να κατορθώσει να το ξεπεράσει.

Ξεκίνησε το 1989, πρωτοπορώντας για την εποχή του στον τομέα της ενημέρωσης, ίδρυσε και λειτούργησε το πρώτο τηλεοπτικό πανθεσσαλικό κανάλι και λίγο αργότερα τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Ηδη τότε, από δεκαετίες πριν, ο Αγγελος Αντωνίου λειτουργούσε το εργοστάσιο γραφικών τεχνών, το οποίο ακόμη και σήμερα θεωρείται κορυφαίο στην Ελλάδα και απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους.

Για τουλάχιστον μια 25ετία, η TRΤ, υπό την ιδιοκτησία του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα Θεσσαλικά τηλεοπτικά δρώμενα.

Πριν από τρία χρόνια, ο μεγαλομέτοχος της επιχείρησης προχώρησε σε πώληση του τηλεοπτικού σταθμού στον επιχειρηματία Καραγιώργη, διατήρησε όμως τον σταθμό της Βολιώτικης Ελεύθερης Ραδιοφωνίας (ΒΕΡΑ). Ο ραδιοφωνικός σταθμός, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του, τροποποίησε το πρόγραμμα εκπομπής, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του ιδιοκτήτη του Αγγελου Αντωνίου.

Σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο των γραφικών τεχνών, τον διαδέχθηκαν η κόρη του Τέα, ο γιος του Γιώργος και ο ανιψιός του Γιάννης.

Το 1970 ανέλαβε καθήκοντα στην εταιρεία γραφικών τεχνών Antopack, όντας μέλος της τρίτης γενιάς στελεχών της οικογένειας Αντωνίου. Τότε είχε αναλάβει υπεύθυνςο οικονομικού, την εποχή που η εταιρεία ολοκλήρωσε τη μετάβαση στο offset.

Το 1998 μετά από έναν αιώνα επιτυχίας, η Antopack ολοκλήρωσε το νέο της εργοστάσιο συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ. μέτρων έξω από τον Βόλο, αποτελώντας μίας από τις πιο προηγμένες μονάδες εκτύπωσης στην Ευρώπη. Το παλιό εργοστάσιο της Antopack στο κέντρο του Βόλου, συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ., μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο, το γνωστό Old City.

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε μεγάλη θλίψη στην οικογένειά του, τους δικούς του ανθρώπους, συνεργάτες του, φίλους και γνωστούς. Με την σύζυγό του Μαρτίνα ευτύχησε να δει και εγγονό.

Η κηδεία του θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, καθώς αναμένονται συγγενείς του από το εξωτερικό.