ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: Το νοσοκομείο δεν έγραψε ότι η εξαδέλφη Πολάκη πήρε τα οπιούχα φάρμακα

Απίστευτες φαίνεται ότι είναι οι παραλείψεις στην υπόθεση της εξαδέλφης του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και την κλοπή των οπιούχων φαρμάκων που αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Παρότι η ίδια παραδέχθηκε πως υπεξαίρεσε τις πεθιδίνες, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου Ματίνα Παγώνη, στο φάκελο από το νοσοκομείο Ηρακλείου αποκρύφθηκε ποιος πήρε τα φάρμακα.

Από όλα αυτά προκύπτει πρωτοφανής μεθόδευση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να καλυφθεί η εξαδέλφη του υπουργού Υγείας παρότι η ίδια η Νεκταρία Πολάκη σε διαδοχικές δηλώσεις και συνεντεύξεις της έχει παραδεχθεί ότι εκείνη είναι το πρόσωπο που πήρε τις πεθιδίνες χωρίς προηγούμενως να ζητήσει άδεια.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το πειθαρχικό Συμβούλιο δεν μπόρεσε να κρίνει επί της ουσίας την υπόθεση και διέκοψε τη συνεδρίασή του λίγο μετά την έναρξή της.
Τα μέλη του αποφάσισαν να στείλουν τον φάκελο στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με τη σημείωση ότι λείπουν από αυτόν σημαντικά έγγραφα και στοιχεία, που να στοιχειοθετούν το αίτημα για παραπομπή της αναισθησιολόγου.

Από ιατρικές πηγές σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το πειθαρχικό συμβούλιο λαμβάνει φάκελο στον οποίο δεν περιγράφεται το αδίκημα και δεν παραπέμπεται συγκεκριμένο άτομο.

Είναι απίστευτο ότι στον φάκελο που έλαβε το υπουργείο Υγείας από την ΥΠΕ δεν παραπέμπεται η αναισθησιολόγος για αδίκημα το οποίο η ίδια έχει ομολογήσει ότι διέπραξε.
Σύμφωνα με την απερχόμενη διοίκηση των νοσοκομείων (Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ), η απόφαση του ΔΣ με την οποία παραπέμπεται η κα. Πολάκη στην ΥΠΕ για πειθαρχικό έλεγχο εστάλη στις 23/9/2015. Ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν επίσης και στη «διαδρομή» του φακέλου από την ΥΠΕ στο υπουργείο Υγείας.

Οι δηλώσεις της κυρίας Παγώνη είναι αποκαλυπτικές: «Η διαδικασία σήμερα σταμάτησε διότι δεν έχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Γενικότερα, υπάρχει μια εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτε άλλο. Ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο της Κρήτης. Το νοσοκομείο με εισήγηση του νομικού συμβούλου πρέπει να παραπέμψει πάλι από την αρχή τη διαδικασία, κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται. Η διαδικασία θα έπρεπε να είχε γίνει σωστά από το νοσοκομείο. Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο. Όταν το νοσοκομείο στείλει πίσω το φάκελο σε εμάς, τότε θα συνεχίσουμε. Ο φάκελος που εστάλη δεν είχε τη συγκεκριμένη παραπομπή για αδίκημα. Το υπουργείο ας δει ποιος έχει τις ευθύνες».
Δεν άφηναν τους δημοσιογράφους να μπουν στο υπουργείο

Οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν επέτρεπαν στους δημοσιογράφους να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου της οδού Αριστοτέλους όπως συνηθίζεται προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια, αν και πρόκειται για τους ίδιους δημοσιογράφους που καθημερινά μπαίνουν στο κτίριο για να κάνουν ρεπορτάζ. Τελικώς η είσοδος επετράπη μετά την έναρξη της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου. Προφανώς δεν ήθελαν να φωτογραφηθεί η εξαδέλφη του υπουργού Υγείας Νεκταρία Πολάκη.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com