Παραπολιτικά

Αντιστασιακοί στον καπιταλισμό ή ξεπερασμένοι από τη ζωή;

Το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον αυτό σχόλιο δημοσιεύθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και είναι αποκαλυπτικό για τις δυνατότητες και την προσφορά πολλών σε αυτή την πόλη που έχουν κατορθώσει να εμφανίζονται ως μοναδικοί και απαραίτητοι. Διαβάστε το με προσοχή:
“Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ετοιμάζεται να πει για τρίτη φορά «όχι» στον σχεδιασμό της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να εντάξει και τα σχολεία του νομού στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, το οποίο υλοποιείται από το 2016 στους νομούς Λάρισας και Πιερίας.
Τη φετινή σχολική χρονιά δεν είναι βέβαια σίγουρο ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα επανέλθουν στο σχετικό αίτημα μετά την αρνητική απάντηση που εισέπραξαν τις προηγούμενες δύο. Περισσότεροι από 10.000 μαθητές στη Λάρισα και την Πιερία έχουν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιεί το ινστιτούτο οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου καλύπτει μόνο τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.
Ωστόσο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν επιθυμεί καμία σχέση των ιδιωτικών εταιρειών με το δημόσιο σχολείο.
Ακόμη και όταν πρόκειται για πρωτοβουλίες, οι οποίες συνδράμουν στη σωστή ενημέρωση των μαθητών σε ζητήματα που υπάρχει τεράστια έλλειψη και κάθε χρόνο κοστίζουν τη ζωή σε μια ολόκληρη ελληνική κωμόπολη”.
Γ.Λ. – ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ