ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία από το δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας σε 8χρονο προσφυγόπουλο

Ένα 8χρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία είναι το δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας Α σε καταυλισμό προσφύγων στην Ελλάδα.

Το μικρό αγόρι βρισκόταν στον καταυλισμό του Πειραιά όταν την Κυριακή οι εθελοντές γιατροί που δραστηριοποιούνται εθελοντικά εκεί διαπίστωσαν συμπτώματα της νόσου και μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία το οποίο εκείνη την ημέρα εφημέρευε.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ περιστατικό ενώ εμβολιάστηκε το μικρό του αδερφάκι.

Την Παρασκευή είχε καταγραφεί το πρώτο κρούσμα της ίδιας ασθένειας σε ένα εννιάχρονο παιδί στον καταυλισμό της Ειδομένης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Μετά και το δεύτερο περιστατικό οι γιατροί κρούούν τον κώδωνα του κινδύνου για εξάπλωση των κρουσμάτων ειδικά σε παιδιά τα οποία ούτως ή άλλως είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώδεις νόσους όπως η ηπατίτιδα από ό,τι οι ενήλικες.

Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ένας κεντρικός συντονισμός και μια προετοιμασία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να είναι έτοιμα να περιθάλψουν τέτοια περιστατικά σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων πολλαπλασιαστεί.

Ακόμα, δε, πιο αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπ. Υγείας, οι δύο, δηλαδή, αρμόδιοι φορείς για θέματα υγείας είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό από την Κυριακή το απόγευμα, εντούτοις μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης δεν είχαν προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση ή ανακοίνωση για το θέμα αυτό.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com