Τοπικά

Αλμυρός: Κομπρεσέρ αέρος γεμάτο ναρκωτικά

Το κομπρεσέρ αέρος τελικά μόνο… αέρα δεν χωρούσε μέσα καθώς ήταν γεμάτο ναρκωτικά. Γι’ αυτό τον λόγο ο Ιρακινός που συνελήφθη πέρυσι στον Αλμυρό Μαγνησίας καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για την πράξη της διακίνησης ναρκωτικών.
Ο 50χρονος, που δήλωσε οικοδόμος στο επάγγελμα, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας να αποβιβάζεται από υπεραστικό λεωφορείο στον Αλμυρό και να παραλαμβάνει από τον χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, έναν αεροσυμπιεστή (κομπρεσέρ αέρος).
Στο εσωτερικό του αεροσυμπιεστή βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1.983 γραμμαρίων και τρεις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 3.774 γραμμαρίων, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί τότε από την αστυνομία.
Χθες ο Ιρακινός κατά τη διάρκεια της απολογίας του και μέσω της νομικής του εκπροσώπου, τόνισε πως δεν ήξερε τίποτα για το περιεχόμενο του κομπρεσέρ και πως στον Βόλο θα αναλάμβανε και εργασία σχετική με την οικοδομή. Δεν έπεισε όμως την πρόεδρο της έδρας αλλά ούτε και τον εισαγγελέα αυτής με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος. Παράλληλα με την ποινή της κάθειρξης του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή, ενώ η έφεσή του δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

 

Πηγή www.eleftheria.gr