Αλεξιάδης: Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν θα έχει αποτέλεσμα

Δεκέμβριος 17th, 2015 | by admin
Αλεξιάδης: Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν θα έχει αποτέλεσμα
Ελλάδα
0

Ο φορολογικός μηχανισμός είναι στρεβλός και το κυριότερο δεν φέρνει αποτελέσματα, επισήμανε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Το Φορολογικό Πλαίσιο Ως Μοχλός Ανάπτυξης».

Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός συμβουλίου Φορολογικής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι σε αυτό θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα και φορείς, ώστε να καταγραφεί επίσημα η φορολογική πολιτική.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η αύξηση της φορολογίας δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ανέφερε ως παράδειγμα την υπερφορολόγηση των καπνικών προϊόντων. Πρόσθεσε δε ότι, ακόμη και η αύξηση του ΦΠΑ που έγινε στις νησιωτικές περιοχές, δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα.

Ούτε όμως τα έσοδα που θα προέλθουν από τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι τα προσδοκώμενα καθώς έως σήμερα έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 1.200.000 οχήματα, διότι οι κάτοχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στα έξοδα.

Στη ημερίδα μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, κ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος έκανε λόγο για φορολογική βαρβαρότητα που δημιουργήθηκε χάρη στη συντήρηση του κρατικού μηχανισμού από τους πολιτικούς που νόμιζαν ότι θα γλίτωναν και προτίμησαν τη φορολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ θα έπρεπε να κόψουν τις κρατικές δαπάνες.