Τοπικά

Έλεγχος στο Νοσοκομείο Βόλου για παράνομες συνταγογραφήσεις επιθεμάτων κατάκλισης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος στο Νοσοκομείο Βόλου, από τη Διοίκηση, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας και το υπουργείο Υγείας. Ο έλεγχος, σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται για να διαπιστωθεί αν γινόταν παράνομες συνταγογραφήσεις επιθεμάτων κατάκλισης, όπως διαπιστώθηκε ότι συνέβαινε και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας.

Αφορμή για τον έλεγχο, στάθηκε η συνταγογράφηση αναλώσιμων μεγαλύτερη απ΄το πλαφόν που ισχύει εκ μέρους του Υπουργείου και ήδη ξεκίνησε η διασταύρωση των στοιχείων, καθώς οι ενδείξεις δείχνουν ότι κάποιοι γιατροί ανά τη χώρα, χρησιμοποιούσαν- χορηγούσαν πολλά περισσότερα επιθέματα, συγκεκριμένης μάλιστα εταιρίας. Με την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται να συνταχθεί πόρισμα που θα παραδοθεί στη Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» και αν προκύπτουν ευθύνες, θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι ανάλογος έλεγχος, μετά από καταγγελίες ασθενών, έγινε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και διώκονται δύο γιατροί για ζημιά στο δημόσιο της τάξης των 2,5 εκ. € και η υπόθεσή τους βρίσκεται στον εισαγγελέα.