ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Άλλο ένα μεγάλο έργο από τον Αχ. Μπέο – Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στη Νέα Αγχίαλο

Υπό τις υστερικές και αστείες αντιδράσεις της μειοψηφίας, με «ιέρεια του χορού» την πολιτικά ατυχήσασα Νατάσσα Οικονόμου, η Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου, ξεκινά ένα ακόμη μεγάλο έργο δίνοντας λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων και της επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στη Νέα Αγχίαλο.

Το έργο είναι η «Κατασκευή βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Ν. Αγχιάλου Δ. Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 7.230.600 ευρώ και ήδη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση υπογραφής σύμβασης του έργου,

Στοιχεία Έργου
Το έργο αφορά στις απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή του δικτύου συλλογής των λυμάτων της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου Δ. Βόλου έως τα Κεντρικά Αντλιοστάσια. Προβλέπεται η κατασκευή πλαστικών αγωγών 0,5km διατομής Φ90mm, 34,57km διατομής Φ200 mm, 165 μέτρων διατομής Φ250 mm και 620 μέτρων διατομής Φ315mm. Επίσης στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή των απαιτούμενων ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης (διακλαδώσεις) επί του δικτύου ακαθάρτων, με πόρους της ΔΕΥΑΜΒ.
Στοχεύει σε :
– περιβαλλοντικά ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του οικισμού
-κάλυψη των νομοθετικών απαιτήσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας 91/271 σχετικά με την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, με την ολοκλήρωση και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, καθόσον ο οικισμός της Νέας Αγχιάλου, λόγω των ισοδύναμων κατοίκων του, αποτελεί οικισμό Γ’ προτεραιότητας κατά την Οδηγία
– προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων στο έδαφος ή στα ρέματα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εστίες μόλυνσης και μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.