Τοπικά

Άλλη μια μικρή όαση στην οδό Κροκίου – Όταν υπάρχει αισθητική και κέφι για δημιουργία και προσφορά

Ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου η πεζοδρόμηση της οδού Κροκίου, στην συνοικία των Παλαιών, και παραδόθηκε προς χρήση στους πολίτες, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο ευπρεπισμός του πάρκου που βρίσκεται στο σημείο, με την απομάκρυνση του εγκαταλειμμένου περιπτέρου και την φύτευση λουλουδιών. Φυσικά ουδέν… κλειδί επιδόθηκε, αφού πρόκειται για ένα ακόμη έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής επ ωφελεία των πολιτών και μόνο, που επιτέλους μπορούν να απολαμβάνουν σιγά σιγά κάθε γωνιά της πανέμορφης πόλης μας.

Πρόκειται για ένα σημείο που επί χρόνια εξαιτίας της άναρχης στάθμευσης δικύκλων και Ι.Χ. αυτοκινήτων δυσχεραινόταν η λειτουργία των καταστημάτων που βρίσκονται εκεί, ενώ με τον εξωραϊσμό του πάρκου έχει αλλάξει όλη η όψη της περιοχής που ουσιαστικά αποτελεί και μία από τις πρώτες εικόνες – εντυπώσεις που αντικρίζει ο επισκέπτης με την είσοδο του στην πόλη.

Πρέπει να αναφερθεί πως πραγματοποιήθηκε η πεζοδρόμηση 550 τ.μ. σε συνδυασμό με την ανάπλαση του πάρκου, έργο που στοίχισε 18.000 ευρώ περίπου, ενώ υπολείπεται η τοποθέτηση των οδικών σημάνσεων καθώς και οι εργασίες μονοδρόμησης της οδού Μητροπολίτου Γρηγορίου η οποία από διπλής κατεύθυνσης θα γίνει άνοδος.

Στο σημείο βρέθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος ο οποίος ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την εντυπωσιακή αλλαγή στο σημείο εξέφρασε την χαρά του για την αναγνώριση της δουλειάς των υπηρεσιών του Δήμου από τους εκπροσώπους του Τύπου και πρόσθεσε πως “δεν είναι μόνο η οδός Κροκίου και το συγκεκριμένο παρκάκι. Σε ολόκληρη την πόλη έχουν γίνει παρεμβάσεις. Να σας θυμίσω για παράδειγμα την   παρέμβαση στα Αστέρια Αγριάς, όπου τώρα πια εκείνοι οι κάτοικοι που μας έκαναν ασφαλιστικά μέτρα με γνώμονα πολιτικά κίνητρα και όχι το καλό της πόλης, κρύβονται”.

Ο κ. Μπέος διαβεβαίωσε πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι παρούσα σε όλες τις γειτονιές τονίζοντας πως “η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστεί παρόλο τον πόλεμο που δέχεται καθημερινά και τα προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικοί απατεώνες, που τόσα χρόνια είχαν οδηγήσει σε μαρασμό αυτή την πόλη. Εμείς συνεχίζουμε, είμαστε δίπλα στον πολίτη, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και τα οικονομικά προβλήματα και λειτουργούμε με γνώμονα ένα και μόνο πράγμα, τους πολίτες και την καλυτέρευση της καθημερινότητας τους που τόσα χρόνια τόσο οι ίδιοι όσο και η πόλη είχαν ξεχαστεί. Έρχονται και άλλα πράγματα, όπως τα γήπεδα μπάσκετ, ολοκληρώθηκε ήδη από το γήπεδο μπάσκετ στο Ελικοδρόμιο και στις Αλυκές στην θέση “Μαγιόρκα”, παιδικές χαρές, παρεμβάσεις στα σχολεία, καθημερινά δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για τους πολίτες του Βόλου”.

 Τέλος ο κ. Μπέος επισήμανε πως οι παρεμβάσεις που γίνονται έχουν αλλάξει την εικόνα της πόλης καθώς “όπως βλέπετε, όπως έγινε και στον  Άγιο Κωνσταντίνο και εδώ το σημείο έχει πάρει μία άλλη πνοή. Αλλάζει η πόλη από την μία γωνία στην άλλη. Είμαστε σε καλό δρόμο κι ο κόσμος το αναγνωρίζει”, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η πόλη παρά την απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα παρέμεινε χωρίς σκουπίδια. “Αναρωτιέστε γιατί η πόλη δεν έχει σκουπίδια. Γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή ξέρει να διοικεί. Τόσα χρόνια δεν είχαν σκίσει εφημερίδα, όχι να ξέρουν να διοικήσουν. Εμείς έχουμε αυτή την δυνατότητα γιατί είμαστε καθημερινά έξω και βλέπουμε τα προβλήματα. Αντί όμως και εσείς να μας πείτε “μπράβο” που δεν έχει σκουπίδια η πόλη αναρωτιέστε μόνο γιατί δεν έχει”.

Την ικανοποίηση του για τον εξωραϊσμό του σημείου εξέφρασε και καταστηματάρχης στην περιοχή ο κ. Χρήστος Πατάρης λέγοντας πως “η περιοχή μας ήταν χάλια με μια λέξη και έγινε πανέμορφη. Τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα άσχημη. Τώρα άλλαξε όλο το σημείο και θα βοηθήσει και εμάς τα μαγαζιά να δουλέψουμε”.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Σταυρίδης έκανε λόγο για μια σημαντική παρέμβαση που θα δώσει νέα ζωή στην περιοχή και θα βοηθήσει τους καταστηματάρχες.