Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 07:26
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στη Μάνδρα – Και πέμπτος νεκρός από την κακοκαιρία






Και πέμπτος νεκρός από τη σφοδρή κακοκαιρία στην εθνική οδό Αθηνών Θηβών σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά.

Νεκρός είναι και ένας άνδρας 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, μια ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 101 ετών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Η νεκρή εγκλωβίστηκε στο σπίτι όπου έμενε μαζί με την οικόγενειά της. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι όχι όμως και η ηλικιωμένη. Λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε νεκρός ένας 89 χρονος από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος στην ίδια περιοχή.

Λίγο πριν τις 12:00 η σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου ένας άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες δύο ακόμη γυναίκες από την Μάνδρα έχουν μεταφερθεί με υποθερμία στο Θριάσειο και ένας ακόμη οδηγός βυτιοφόρου τραυματισμένος.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 340 κλήσεις για απεγκλωβισμούς

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει βιβλική καταστροφή στη Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και τη Μαγούλα ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Κάτοικοι και οδηγοί εγκλωβίστηκαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ολόκληρες περιοχές μετατράπηκαν σε χειμμάρους. Κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες των περιοχών αυτών είναι σε απόγνωση. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί εκαντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας. 250 πυροσβέστες επιχειρούν σε 80 σημεία.

Στη Νέα Πέραμο, οδηγοί αλλά και κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους. Τεράστιες ποσότητες νερού έχουν κατέβει από το βουνό και όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν μετρατραπεί σε χείμαρρο.

Περισσότερες από 160 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων αλλά και παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους οδηγούς ενώ απευθύνεται έκκληση προς τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Η κατάσταση στην περιοχή Νεράκι είναι απελπιστική, το νερό κατεβαίνει σαν χείμαρος από το βουνό και έχει μετατρέψει την περιοχή σε λίμνη.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Ελευσίνα αλλά και την Αθήνα επιχειρούν στην περιοχή. Περίπου 10 είναι τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Αγία Σοφία ενώ κάποια έπεσαν μέσα στο ρέμα. Κοντά στην σχολή Πυροβολικού έχουν πλημμυρίσει πολλά σπίτια. Δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο.

Έχει πλημμυρίσει σχεδόν ολόκληρη η πόλη της Νέας Περάμου, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος της περιοχής, Γ. Σταμούλης. Υπάρχουν άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτια αλλά και σε αυτοκίνητα, είπε ο κ. Σταμούλης, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για άτομα που κινδυνεύουν.

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί. Οι κλήσεις για παροχή βοήθειας έχουν ξεπεράσει τις 160, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα» τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη. «Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την χώρα στην περιοχή της Μάνδρας» υπογράμμισε ακόμη η κ.Μαλλίρη.

Mεγάλες καταστροφές σε Μάνδρα-Μαγούλα

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, έως αυτή την ώρα στη Μάνδρα Αττικής. Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

 

 

Πηγή: The TOC