Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Στην Ελλάδα εφαρμόζονται λάθος πολιτικές






Σε εξέλιξη βρίσκεται το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στο προεδρικό μέγαρο.

Κατά την προσφώνησή του προς τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στο ζήτημα των πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, τις οποίες χαρακτήρισε λάθος και εξέφρασε την ελπίδα ότι, όσα είπε νωρίτερα ο Μπαράκ Ομπάμα για τις πολιτικές της λιτότητας, θα εισακουστούν από τους Ευρωπαίους.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο, όπως είπε, αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια ο ελληνικός λαός, δίχως να έχει την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων.

Παράλληλα, κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να μην λησμονήσει την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, υπενθυμίζοντας τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, «μη λησμονάτε τη χώρα μου».

Στην αντιφώνησή του και αφού και πάλι μίλησε στα ελληνικά, λέγοντας «καλησπέρα», ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, καθώς και στη μακρά τους παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον ελληνικό λαό και σημείωσε ότι οι αγώνες ανεξαρτησίας των δύο λαών αποτελούν πηγή έμπνευσης. Τόνισε, δε, ότι, η Ελλάδα θα έχει πάντα τη συμμαχία και την στήριξη των ΗΠΑ.

Εν συνεχεία, ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε πρόποση στις αξίες και στη φιλία που συνδέει τους δύο λαούς.

 

 

Πηγή: protothema.gr