Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 11:25
ΜαγνησίαΤοπικά

Πληρωμή των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21-22 Δεκεμβρίου – Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον Δημήτρη Μελά


Πριν τα Χριστούγεννα και ειδικότερα 21-22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή των οικονομικών ενισχύσεων των παραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανέφερε στον Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιο Λιούπη, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Μελάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης.
Οι κ.κ. Λιούπης και Μελάς συζήτησαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από τη διασταύρωση των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης με τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ, του ΑΤΑΚ, της επιλεξιμότητας αγροτεμαχίων, των ψηφιοποιημένων αγροτεμαχίων εντός του δικτύου NATURA 2000 και την κατανομή κοινοτικού, δημόσιου βοσκοτόπου κατά την πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης τον Οκτώβριο του 2021.
Αναφέρθηκαν στις πληρωμές των πέντε αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, δράσεων που πραγματοποιήθηκαν και αφορούσαν στους δικαιούχους βιολογικής γεωργίας, βιολογικής κτηνοτροφίας, μείωσης της νιτρορύπανσης, της εφαρμογής της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτερων (Κομφούζιο) των αυτόχθονων φυλών αλλά και της εξισωτικής αποζημίωσης.
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ επεσήμανε πως οι ιδιοκτήτες χορτολιβαδικών εκτάσεων που έλαβαν την προκαταβολή θα πληρωθούν και τη δεύτερη δόση, εν όψει του νεότερου διασταυρωτικού ελέγχου, που θα λάβει χώρα μέσα στον Δεκέμβριο και θα αφορά και γεωχωρικούς ελέγχους με την βάση δεδομένων του Κτηματολογίου για την επιβεβαίωση των δηλωθέντων στοιχείων.
Ο κ. Λιούπης ζήτησε να ενσωματωθούν στην πληρωμή οι διοικητικές ενέργειες, που έγιναν από τους παραγωγούς και από τα κέντρα υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ) ώστε να εξοφληθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Τα ζητήματα τα οποία προέκυψαν, σημείωσε ο Βουλευτής, πως επιβάλλεται άμεσα να αντιμετωπιστούν με τη συνδρομή και τις οδηγίες του Οργανισμού, ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η εξόφληση των επιδοτήσεων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αναλυτική ενημέρωση και τόνισε την εξαιρετική σημασία της ορθής και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον πρωτογενή τομέα και τον αντίκτυπο που έχει στις οικογένειες των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. «Όσο καλύτερα λειτουργεί ο οργανισμός τόσο ευκολότερη γίνεται η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων», επεσήμανε τέλος ο κ. Λιούπης.