MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Νέο «φτύσιμο» από την Κυβέρνηση στον Βόλο – Άρχισε το ξήλωμα του «Γεωργούλα»

Αήθη περιφρόνηση, κοινώς; “φτύσιμο”, στην τοπική κονωνία, αποτελεί αναμφίβολα η εκκένωση του στρατοπέδου «Γεωργούλα» για την μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αττική, που σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το site taxydromos.gr,ξεκίνησε σήμερα το πρωί ξεκίνησε σταδιακά με την συγκέντρωση του τροχαίου υλικού που υπάρχει στο χώρο του στρατοπέδου, την ίδια μέρα που ο Εμπρικός Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση κατά της εξέλιξης αυτής.
Οπως αναφέρεται σε αποκλειστικό δημοσίευμα του site, τη νύχτα σήμερα αναμένεται να καταπλεύσει στο Λιμάνι του Βόλου αρματαγωγό που θα μεταφέρει πεζοναύτες που επιστρέφουν από άσκηση. Η διαδικασία της εκκένωσης και η μεταφοράς του στρατιωτικού υλικού αναμένεται να συνεχιστεί και να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.
Η έναρξη της μετεγκατάστασης συμπίπτει με την σημερινή εκδήλωση για την 32η Ταξιαρχία Μάλιστα, η έναρξη της επιχείρησης μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας συμπίπτει με την πραγματοποίηση ανοικτής εκδήλωσης που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου -Νέας Ιωνίας, για σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Μεταξουργείο στη Νέα Ιωνία, με θέμα «Οικονομικές επιπτώσεις από τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών».
Στόχος των φορέων η σημερινή εκδήλωση, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν επίσης οι βουλευτές της Μαγνησίας, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ θα είναι παρόντα σύσσωμα τα σωματεία των απόστρατων, να έχει τη δυναμικότητα εκείνη που θα υποχρεώσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και κατ΄ επέκταση την Κυβέρνηση να επανεξετάσουν την απόφαση για μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας στην Αττική.
Τι λένε τα στρατιωτικά ΜΜΕ
Χθες το Αrmyvoice.gr, που θεωρείται από τα πλέον ενημερωμένα στρατιωτικά sites, σε ευρεία αναφορά στο θέμα της 32ης Ταξιαρχίας αναφέρει: «Προχωρά κανονικά και εντός χρονικού πλαισίου το πρόγραμμα της μεταστάθμευσης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο κοντά στα αποβατικά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 505 Τάγμα Πεζοναυτών μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή του ναυστάθμου και πιο συγκεκριμένα στο παλαιό Κέντρο Εκπαίδευσης του ΠΝ τον «Κανελόπουλο». Ηδη οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα εγκατασταθούν στον Αυλώνα, όπου κι εκεί συνεχίζονται οι εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος για να εγκατασταθούν.
Το πρόγραμμα προχωρά όπως είχε δηλώσει ήδη από τα Χριστούγεννα ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ και σημερινός υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης: Μέσα στο καλοκαίρι του 2019 η Μονάδα θα έχει μετακομίσει. Το γεγονός της μεταστάθμευσης προκαλεί αναταράξεις στην τοπική κοινωνία, όπου και λόγω της προεκλογικής περιόδου γίνονται πιο έντονες και πολλές φορές αποτελούν και στοιχείο κομματικής αντιπαράθεσης.
Ωστόσο το Γενικό Επιτελείο Στρατού μαθαίνουμε ότι έχει ήδη προετοιμάσει τα ισοδύναμα, ώστε να μην υποστεί ζημία η κοινωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr στα σχέδια είναι η μεταφορά στρατευσίμων, οι οποίοι θα περνούν ανά δίμηνο από εκπαίδευση για την 1η ΤΑΞΑΣ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανά δίμηνο θα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες στρατιώτες που θα μετακομίζουν στον Βόλο για εκπαίδευση, ενώ θα υπάρχει και μόνιμη δύναμη εκπαιδευτών.
Στο ίδιο στρατόπεδο θα εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση δύναμη ικανή να υποστηρίζει τα αμερικανικά ελικόπτερα τα οποία μετασταθμεύουν για αρκετούς μήνες τον χρόνο στην Ελλάδα, μετά από την συμφωνία που ξεκίνησε το περασμένο έτος.
Τέλος, μια ακόμα δύναμη θα παραμείνει στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» και θα προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης.
Πέραν αυτών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr, ήδη υπάρχουν συζητήσεις για παραχώρηση εκτάσεων από το στρατόπεδο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην τοπική κοινωνία. Υπάρχει βέβαια και αίτημα από το Πανεπιστήμιο για ανέγερση φοιτητικής λέσχης, κάτι που εξετάζεται πολύ σοβαρά από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας».