Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 09:55
Αθλητικά

Η μπάλα «μίλησε»: Το γκολ στο 1-0 επί της Ουρουγουάης ήταν του Μπρούνο Φερνάντες και όχι του Ρονάλντο

Ενώ η Πορτογαλία έχει πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να διεκδικεί το πρώτο γκολ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος το βράδυ της Δευτέρας.

Αν και οι κάμερες δείχνουν πως ο ελεύθερος σούπερ σταρ δεν έχει κάνει επαφή, ο ίδιος φαίνεται να επιδιώκει ακόμα να πιστωθεί το γκολ, έχοντας ως στόχο να φτάσει και να ξεπεράσει τον Εουσέμπιο στα γκολ που έχει με το εθνόσημο σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα δημοσιεύματα θέλουν την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να είναι έτοιμη να προσκομίσει βίντεο που αποδεικνύει πως ο Κριστιάνο έκανε επαφή.

Ωστόσο φαίνεται πως μπαίνει οριστικό τέλος στη συζήτηση, μιας και η Adidas έχει ειδικό μετρητή μέσα στις μπάλες τις διοργάνωσης, που αντιλαμβάνεται τις επαφές των παικτών πάνω σε αυτές. Σύμφωνα με τοποθέτηση της εταιρίας αθλητικών ειδών στο «ESPN»:

«Στο ματς της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη, χρησιμοποιώντας την Connected Ball Technology που υπάρχει στην μπάλα Al Rihla, μπορούμε με βεβαιότητα να δείξουμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει κάνει επαφή στο πρώτο γκολ του αγώνα. Δεν υπήρξε καμία εξωτερική δύναμη μιας και δεν βρέθηκε “σφιγμός” στις μετρήσεις μας. Ο αισθητήρας 500Hz IMU μέσα στη μπάλα μας επιτρέπει να έχουμε μεγάλη ακρίβεια στις μετρήσεις μας».

Από την πλευρά της η «Daily Mail» φέρνει στην επιφάνεια και τα καρέ από τις μετρήσεις στο μηχάνημα της Adidas:

Untitled-3

Untitled-4

Untitled-5