ΒόλοςΤοπικά

Επέστρεψε στο Βόλο ο Δημόκριτος για την κεραία της Μαβίλη και του ΟΤΕ

Επέστρεψε στο Βόλο κλιμάκιο του «Δημόκριτου» για να συνεχίσει τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στη συνοικία του Κάραγατς, όπου πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία κεραία κινητής τηλεφωνίας.
Η πρώτη επίσκεψη του κλιμακίου είχε γίνει την περασμένη Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη, ο φυσικός – ραδιοηλεκτρολόγος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, επέστρεψε για πρωινές μετρήσεις, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων, που ζητούσαν μετρήσεις για την ακτινοβολία σε ώρες υψηλής ζήτησης.
Οπως είναι γνωστό, στην οδό Μαβίλη έχει εγκατασταθεί από το 2017 κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα διώροφου σπιτιού, ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων στην πυκνοδομημένη συνοικία. Προ μηνός η κεραία ενεργοποιήθηκε προκαλώντας νέες οξείες αντιδράσεις περιοίκων που κατέθεσαν μέχρι και ασφαλιστικά μέτρα η εξέταση των οποίων έχει προσδιοριστεί για τις 4 Απριλίου.
Σύμφωνα με τους κατοίκους μέσω της κεραίας της οδού Μαβίλη σε… κλοιό ακτινοβολίας βρίσκονται πέντε σχολικές μονάδες: τα 12ο και 10ο Δημοτικά σχολεία, τα 1ο και 5ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Βόλου.
Με τη συνδρομή των κατοίκων που άνοιξαν τα σπίτια τους, ο υπάλληλος έκανε μετρήσεις σε διάφορα σημεία της συνοικίας, «όχι όμως και έξω από τον βρεφονηπιακό σταθμό», όπως κατήγγειλαν περίοικοι, τους διένειμε έντυπα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τους ενημέρωσε ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΑΕ στις αρχές Απριλίου.