Τοπικά

24χρονος Βολιώτης λήστεψε Λαρισαίο ιερέα με τον οποίον διατηρούσε… σχέση!

Ασυνήθιστες διαστάσεις με… ροζ πτυχές πήρε μια υπόθεση ληστείας που εκδικαζόταν στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων με θύμα έναν ιερέα από τη Λάρισα και κατηγορούμενους δύο νεαρούς από τον Βόλο. Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν η καταδίκη ενός εκ των δύο σε φυλάκιση, όμως το περιεχόμενο των απολογιών ήταν αυτό που προκάλεσε έκπληξη, τόσο στην έδρα όσο και στο ακροατήριο.
Η υπόθεση έχει ως εξής: Πριν από δύο χρόνια καταγράφηκε ληστεία που έγινε από δύο νεαρούς Βολιώτες οι οποίοι «εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο σπίτι του ιερέα».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ένας είχε δύο κατσαβίδια και ο άλλος ένα κουζινομάχαιρο που βρήκε στο σπίτι του ιερωμένου. Στη συνέχεια το έσπασε στον πάγκο της κουζίνας και έβγαλε από την τσέπη του έναν σουγιά με το οποίο, κατηγορείτο, πως τον γρατσούνισε στον λαιμό. Έπειτα πήρε και ένα άλλο μαχαίρι και ανάγκασε τον ιερέα να τους δώσει 400 ευρώ. Μάλιστα όπως κατηγορείτο, στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα απειλούσε τον ιερέα πως θα του έκανε ζημιά αν δεν τους έδινε αυτό που ήθελαν.
Εν συνεχεία το γεγονός το κατήγγειλε στην αστυνομία ο ιερέας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, αρχικά ο ένας εκ των δύο.
Απολογούμενος εν συνεχεία στην ανακρίτρια αλλά και στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου ο 24χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ντρέπεται που το λέει αλλά διατηρούσε σχέση επί πληρωμή με τον ιερέα. Περιέγραψε πώς τον γνώρισε και σε ποια ξενοδοχεία πήγαιναν, ενώ κατέθεσε μεταξύ άλλων πως ο ιερέας πήγαινε στο Βόλο χωρίς ράσα γιατί στη Λάρισα δεν μπορούσε να το κάνει αυτό καθώς θα τον αναγνώριζαν.
Υποστήριζε πως τον εφοδίαζε με δώρα, κινητά τηλέφωνα ακόμη και playstation ως μορφή ανταλλαγής της «σχέσης» που πρόσφερε ο νεαρός τα τελευταία χρόνια. Για τη βραδιά της ληστείας υποστήριξε πως δεν έγιναν έτσι όλα όσα για τα οποία κατηγορείτο ενώ τόνισε πως ο συγκατηγορούμενός του δεν είχε καμία σχέση.
*Ο 24χρονος άνεργος Βολιώτης κρίθηκε ένοχος για την πράξη της ληστείας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή. Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης κατέθεσε έφεση ζητώντας να επανεξεταστεί η υπόθεση από το Τριμελές Δευτεροβάθμιο Εφετείο Κακουργημάτων. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε.