Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 14:49
Τοπικά

«Όχι» στην αξιολόγηση από τους δημοτικούς υπαλλήλους

Με πολύ μικρή συμμετοχή – η οποία σχολιάστηκε αρνητικά – πραγματοποιήθηκε σήμερα, η γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, όπου βασικό θέμα συζήτησης ήταν η προωθούμενη αξιολόγηση. Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας δήλωσαν κάθετα αντίθετοι στην αξιολόγηση δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, η οποία επανέρχεται μετά το 2014.
«Τότε, δώσαμε πίσω τα έντυπα και αρνηθήκαμε με αυτό τον τρόπο να αξιολογηθούμε. Τώρα, η αξιολόγηση επανέρχεται με λίγο διαφορετική μορφή, αλλά στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα για αυτό και εμείς λέμε και πάλι «όχι» σε αυτό τον τρόπο της αξιολόγησης» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Θάλεια Στάχτου, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να αξιολογηθούν υπάλληλοι, όταν στους ΟΤΑ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στοχοθεσία, που, με όλα αυτά τα αντικείμενα που έχουν οι Δήμοι της χώρας, είναι δύσκολο να μπει, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ανταποδοτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο εκεί να αξιολογήσεις την αποδοτικότητα.
«Από εκεί και πέρα έχουμε τους αναπληρωτές διευθυντές και προϊσταμένους, που δυστυχώς είναι πάρα πολλοί σε όλους τους Δήμους της χώρας και όταν θα πάνε να αξιολογήσουν έναν υπάλληλο, η γνώμη των περισσοτέρων θα έχει επηρεαστεί από τους αιρετούς και θα ενέχει το υποκειμενικό στοιχείο» συμπλήρωσε η ίδια.
Πρόταση του Συλλόγου προς τους δημοτικούς υπαλλήλους είναι, όταν λάβουν τα σχετικά έντυπα αξιολόγησης, να γράψουν απλά το ονοματεπώνυμό τους, να τα υπογράψουν και να τα δώσουν στον Σύλλογο Εργαζομένων. Εκείνος δε, θα τα κρατήσει, για να δείξει την αντίθεσή του.
Η κ. Στάχτου διευκρίνισε πάντως, ότι δεν είναι αντίθετη στην αξιολόγηση, αλλά στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να γίνει.
Από την πλευρά της η γραμματέας του Συλλόγου Εύη Καρυδάκη, ανέφερε πως «η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι τίποτε άλλο από τα μέτρα εκείνα που λειτουργούν ως εργαλείο απολύσεως για τους δημοσίους υπαλλήλους, διότι είναι σύμφωνα με τις επιταγές του ΣΕΒ. Επισήμανε δε, ότι η ΔΑΣ- ΟΤΑ προτείνει συμμετοχή στο συλλαλητήριο και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 7 Απριλίου, καθώς – όπως είπε – η αξιολόγηση είναι ενταγμένη στην γενικότερη αξιολόγηση της χώρας, που σημαίνει ότι είναι ένα ακόμη μέτρο, στο οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν αγωνιστική απάντηση.