Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:07
Τοπικά

Όλες οι εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στη Μαγνησία – Ζωντανή παραμένει η παράδοση στην περιοχή μας

ÊáñíáâáëéóôÝò óôïõò äñüìïõò ôçò ÐÜôñáò. Ïëïêëçñþèçêáí óÞìåñá ïé åêäçëþóåéò ôïõ Ðáôñéíïý Êáñíáâáëéïý ìå ôç ÌåãÜëç ÐáñÝëáóç ôùí ÐëçñùìÜôùí, óôïõò êåíôñéêïýò äñüìïõò ôçò ÐÜôñáò. ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2005.
Πολύχρωμες εικόνες κυριαρχούν απ’ άκρη ως άκρη της Μαγνησίας σήμερα και αύριο, με το κέφι
να κορυφώνεται στους ρυθμούς της Αποκριάς.Θεσμοί ετών, όπως το καρναβάλι της Ευξεινούπολης, τουΡιζομύλου, διατηρούνται αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκπτών.
Στο Δήμο Βόλου
Ο Δήμος Βόλου,  δίνει για μια ακόμη χρονιά τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες να γλεντήσουν με χορό και μουσική, χάρη στη συνεργασία τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, καιτων σχολών χορού με το Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα,σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, η στολισμένη παραλίατου Βόλου θα φιλοξενήσει βολιώτες και επισκέπτες σε μίαγιορτή που θα ξεκινήσει από τις 12.30 το μεσημέρι μουμουσική γνωστώνDj της πόλης, θα ακολουθήσει στις 5.00το απόγευμα έως τις 7.00 χορευτική παράσταση από τους χορογράφους και τους μαθητές των τοπικών σχολών χορού, στις 7.30 το βράδυ καθηγητές χορού θα παραδώσουν μαθήματα χορού στο κοινό και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με πάρτι για όλο τον κόσμο με 4 Dj που θα «ανταγωνίζονται» μεταξύ τους και θα ανεβάζουν τη γιορτινή διάθεση
και το κέφι.
Στη χορευτική συνάντηση συμμετέχουν οι σχολές: Alternative (Χρυσόστομος Κολοβός), Antigravity Dance Lab(Εύα Παπαπαναγιώτου), Belly Dance and more (Εύα Πιλάτου), Break A Move (Κωνσταντίνος Πανόπουλος), ChorusLine (Βάσω Τηλιοπούλου), Dance Academy  (ΔέσποιναΑκρίβου), Dance Studio (Νίκυ Κρίσλοου). Το πρόγραμμαπαρουσιάζουν η ραδιοφωνική παραγωγός Φωτεινή Κασσίδη και ο καθηγητής χορού Χρυσόστομος Κολοβός.
Η παράσταση περιλαμβάνει Salsa, Samba, Hip Hop,Break Dance, Oriental, Jazz κλακέτες, Μοντέρνα JazzFunky Jazz, Latin, Ακροβατικός Χορός (Στεφάνι).
Αύριο, Καθαρά Δευτέρα,το επίκεντρο του κεφιού βρίσκεται στην παραλία του Βόλου μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνουκαι Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και παράλληλα με το πάρκο,όπου θα στηθεί μπουφές στις 12 το μεσημέρι με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και ποτά. Την εκδήλωση θαπλαισιώσει ορχήστρα με τους Δημήτρη Γακιόπουλο και Άρτζυ Λύτρα. Στο βιολί ο Χρήστος Δασκαλόπουλος. Τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφερθούν δωρεάν στο κοινό και αποτελούν προσφορά του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και των χορηγών της εκδήλωσης.
Στη Νέα Αγχίαλο
Αύριο, Καθαρή Δευτέρα, στηΔημοτική Κοινότητα ΝέαςΑγχιάλου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσειςστον παραλιακό πεζόδρομο στο Δημοτικό Πάρκο της ΝέαςΑγχιάλου. Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα ανοίξουν τα χορευτικά συγκροτήματα τις Νέας Αγχιάλου στις 11.30π.μ., παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακούςχορούς, και στη συνέχεια θα δοθεί πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί. Σε περίπτωση βροχής ο μπουφές θα στηθεί στην είσοδο του Δράγνειου Δημαρχιακού Μεγάρου και τα χορευτικά θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους στο Αμφιθέατρο του ίδιου κτηρίου.
Στις Αλυκές
Από τις 11.00 αύριο το πρωί,επί της παραλίας των Αλυκών(απότην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου με Βάκχου) θα πραγματοποιηθεί τοπέταγμα του Χαρταετού και θα ακολουθήσει γιορτή για τα Κούλουμα, όπου θα προσφερθεί κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική και ο μπουφές προσφέρεταιδωρεάν για το κοινό.
Στο μεταξύ, ο Αγροτικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος ΦυτόκουΜαγνησίας,  διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φυτόκου (πρώην Δημοτικό σχολείο Φυτόκου) και καλεί μικρούς και μεγάλους. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί από τον σύλλογο δωρεάν κρασί και φαγητό σε όλους.
Μασκέ αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει οΣύλλογος «Ορμίνιο»Πορταριάς. Η παλιά disco «Κένταυρος» του ΧΕΝΙΑ Πορταριάς θαανοίξει σήμερα μετά τις 9μ.μ. για ένα μαγικό βράδυ, με μουσικήτης δεκαετίας των ’80s που όλοι αγαπάμε.
Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει στη Δράκεια ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα. Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι διοργανώνονται δράσεις για παιδιάστην κάτω πλατεία και στη 1.30μ.μ παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Νίκου Μούτσελου στο καφενείο «Πλάτανος».
Στο Δήμο Αλμυρού
Ο Δήμος Αλμυρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνουν το καρναβάλι της Ευξεινούπολης, το οποίο αποτελεί θεσμό ετών με πολύ μεγάλη απήχηση. Το καρναβάλι με θέμα «Η επέλαση της νέας γενιάς καρναβαλιστών», θα πραγματοποιηθεί αύριο Καθαρά Δευτέρα στις 2.00μ.μ. στο πάρκο Ευξεινούπολης και πλαισιώνεταιαπό άρματα, πεζοπόρα τμήματα καρναβαλιστών και πολύ κέφι.
Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού διοργανώνει, εξάλλου, σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Σούρπης
. Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού θα ξεκινήσει από την πλατεία Σούρπης και κατά τη διάρκειά του θα πρέπει να επιλυθούν συνολικά δέκα γρίφοι που θα οδηγήσουν στον τερματισμό,
στο τελευταίο και τυχερό 11ο σημείο. H απάντηση του κάθε γρίφου κρύβει τον επόμενο προορισμό.
Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για ντόπιους και επισκέπτες. Σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
Στις 19:00 διοργανώνεται αποκριάτικη φωτιά και διαγωνισμός Καρναβαλιού στη Κεντρική Πλατεία Ριζομύλου, στις 13:00 κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην κεντρική πλατεία Βελεστίνου, στις 18.30 κεντρικές καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Βελεστίνο με παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών, στις 21:00 Καρναβαλικές εκδηλώσεις με άναμμα φωτιάς από το Σύλλογο Μικρασιατών μπροστά από την Εκκλησία Αγίου Βασιλείου.
Στις 19:00 διοργανώνεται άναμμα φωτιάς και γλέντι στην κεντρική πλατεία Στεφανοβικείου, στις 19:00 άναμμα φωτιάς και αποκριάτικα δρώμενα στην κεντρική πλατεία Αερινού και στις 20:00 άναμμα φωτιάς και γλέντι στην πλατεία Χλόης.
Αύριο, Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, διοργανώνονται τέσσερις εκδηλώσεις: Στις 12:00 το Καρναβάλι Ριζομύλου, που περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών – κούλουμα στηνκεντρική Πλατεία Ριζομύλου, στις 11:00π.μ. θα γιορταστούν τα κούλουμα με χορό, φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, αερομοντελισμό και πέταγμα χαρταετού στο Στάδιο Βελεστίνου. Στις 12:00 θα γιορταστούν επίσης τα κούλουμα στη Κεντρική Πλατεία Καναλίων και την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσειςστην Κεντρική Πλατεία Κεραμιδίου από το Σύλλογο Κεραμιδίου.
Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφετών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να πετάξουν το χαρταετό τους από τις 10.30-12.30, αύριο Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο Λόφο Παναγίας (εξωκλήσιΖωοδόχου Πηγής) στις Αφέτες. Θα υπάρχουν κύπελλα για το 1ο,2ο και 3ο βραβείο πετάγματος χαρταετού, καθώς και δωρεάν νηστίσιμος μπουφές, αναψυκτικά, άφθονο τσίπουρο.
Αποκριάτικη εκδήλωση διοργανώνεται σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στη Συκή από τον τοπικόΠολιτιστικό Σύλλογο Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο τουσυλλόγου και περιλαμβάνει μουσική, χορό, μεζεδάκια και κέφι.
Παράλληλα σήμερα διοργανώνεται καρναβάλι στις Μηλιές από τονΕξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών «ΓρηγόριοςΚωνσταντάς».Η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει από το Δέλτα των Μηλεών, στις 14.30 και θα φτάσει στην πλατεία του χωριούμετά από μία ώρα. Θα ακολουθήσουν αποκριάτικοι χοροί από τοχορευτικό του συλλόγου και γλέντι στην πλατεία των Μηλεών.
Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται σήμερα στις 3μ.μ.στη Μηλίνα με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλίνας,του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των πολιτιστικών συλλόγων Αργαλαστής και Λαύκου, και έχει ως επίκεντρο το κέφι
Στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου
Αποκριάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, χάρη στη συνεργασία τουΠολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος» με το Σύλλογο Επαγγελματιών και τοπικούς συλλόγους. Οι διοργανωτές επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις που περιλαμβάνουν πλούσιο μπουφέ, ζαχαρωτά για τα παιδιά, κλόουν, διαγωνισμό για την καλύτερη ομάδα και πολύ κέφι.
Στο Πουρί διοργανώνεται σήμερα καρναβάλι με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου, το οποίο σατιρίζει την ελληνικήδιαστημική υπηρεσία. Η παραδοσιακή καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα στον κεντρικό δρόμο του χωριού μεκατάληξη στο κεντρικό πάρκινγκ. Εκεί θα υπάρχει μπουφές και θαακολουθήσει πάρτι μασκέ. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και γαϊτανάκι γύρω από το οποίο θα χορεύουν 13 καρναβαλιστές. Το βράδυ, με την ολοκλήρωση της καρναβαλικής παρέλασης, θα γίνειαποκριάτικος χορός με ζωντανή μουσική σε ταβέρνα.
Στις Βόρειες Σποράδες
Αποκριάτικη παρέλαση διοργανώνεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Σκιάθου με τοπικούς συλλόγους και στις 12.30 θα ακολουθήσει πάρτι με χαρούμενους ρυθμούς.
Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει, παράλληλα και ο Δήμος Αλοννήσου, με άρματα και μασκαρεμένους, γλέντι και χορό. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Κυριακή της Αποκριάς στη 1.30 το μεσημέρι από το δημαρχείο με κατεύθυνση προς την παραλία Βότση και η πομπή καταλήγει και πάλι μπροστά στο δημαρχείο του νησιού, όπου κορυφώνεται το γλέντι, και η εκδήλωση κλείνει παραδοσιακά με το κάψιμο του καρνάβαλου.