Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:10
Τοπικά

Ως τις 12:00 λειτουργεί το γυμνάσιο Σκιάθου λόγω έλλειψης καθηγητών






Πέρασαν δυο μήνες από το πρώτο κουδούνι και τα κενά στα σχολεία παραμένουν και συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή των μαθημάτων.
Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε πολλά σχολεία της χώρας με αποτέλεσμα να μην διδάσκονται, μετά από δυο μήνες, βασικά μαθήματα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Γυμνάσιο Σκιάθου, οι μαθητές ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους σχεδόν κάθε ημέρα στις 12 το μεσημέρι! Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις καθηγητών σε βασικά μαθήματα, με αποτέλεσμα σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας οι μαθητές ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους στις 12 το μεσημέρι, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε καθηγητές.
Από τα σημαντικότερα προβλήματα, αντιμετωπίζουν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, που ακόμη δεν έχουν παραλάβει βιβλία ειδικότητας. Εδώ και δύο μήνες, οι μαθητές δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους για να ξεφυλλίσουν τα βιβλία για τις ειδικότητες που παρακολουθούν. Τα μαθήματα γίνονται με τους καθηγητές να μοιράζουν φωτοτυπίες στους μαθητές, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα παραδοθούν οι παλέτες με τα σχολικά βιβλία που χρειάζεται κάθε ΕΠΑΛ σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών του.