Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:24
Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Αφήνουν στην τύχη του τον Περιφερειακό του Βόλου






Σε αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, στο πλαίσιο της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου στην κυβέρνηση, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Χρ. Μπουκώρος «στην απάντηση διαφαίνεται ξεκάθαρα η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επαναδημοπράτηση του έργου «Αστέρια» στην Αγριά Βόλου. Στα συνημμένα έγγραφα της απάντησης του αρμόδιου υπουργού, αναφέρεται απλά η πορεία του έργου. Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για τον προϋπολογισμό της μελέτης, τη σύμβαση έργου, καθώς και για τον ανάδοχο του έργου. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, ωστόσο, η εταιρία που είχε αναλάβει την κατασκευή του εν λόγω έργου, κηρύχθηκε οριστικά έκπτωτη.
Στην απάντηση του ο υπουργός αναφέρει, αφενός ότι η επαναδημοπράτηση θα εξαρτηθεί και από την ωρίμανση των συμπληρωματικών μελετών που διενεργούνται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ( Διεύθυνση Οδικών Υποδομών) του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αφετέρου η ίδια η Δ.Ο.Υ. επισημαίνει ότι προϋπόθεση για την επαναδημοπράτηση του έργου είναι η προώθηση των απαλλοτριώσεων της συνδετήριας οδού Π31. Για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων ο υπουργός Χ. Σπίρτζης δηλώνει αναρμόδιος και διαβιβάζει το έγγραφο στο Υπουργείο Εσωτερικών».
Όπως αναφέρει ο βουλευτής «είναι προφανές από τη σχετική αλληλογραφία πως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης δεν έχουν ασχοληθεί με το μείζον για την πόλη του Βόλου θέμα της ολοκλήρωσης του τμήματος του Περιφερειακού στα «Αστέρια» Αγριάς. Το μόνο που απαντούν μέσω των εγγράφων είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν γίνεται το έργο. Τα υπηρεσιακά έγγραφα καταδεικνύουν με χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη πολιτικής βούλησης, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός απλά τα διαβιβάζει προς ενημέρωση ,χωρίς να διευκρινίζει αν θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η επαδημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου.
Τέλος, από την απάντηση του Υπουργού προκύπτει το συμπέρασμα, ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από το αρμόδιο υπουργείο, ότι το έργο αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για την πόλη του Βόλου, αφού η καθυστέρηση της ολοκλήρωσής του καθιστά το έργο του Περιφερειακού ανενεργό. Είναι σαφές, ότι η καθυστέρηση στην επαναδημοπράτηση του έργου «Αστέρια», έχει αρνητικές συνέπειες για την πόλη του Βόλου, αλλά και για το ίδιο το έργο, αφού εδώ και έξι χρόνια, περίπου, παραμένει ημιτελές και ανεκμετάλλευτο, επειδή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί η κατασκευή που μέχρι το 2011 είχε πραγματοποιηθεί. Καταδεικνύεται, εκ νέου, η αδράνεια της κυβέρνησης, προκειμένου να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα, για τα οποία έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα ανακουφίσουν το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και θα διευκολύνουν την τουριστική κίνηση προς το Πήλιο».