Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:38
Τοπικά

Χρήστος Μπουκώρος : Ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό στα ιατρεία του Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου






Σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και σε αναλώσιμα που παρατηρούνται στα ιατρεία του Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου, σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλισμένων και με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Συγκεκριμένα, στα οδοντιατρεία του Π.Ε.Δ.Υ. δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ενέσιμες αμπούλες (ευτελούς αξίας), προκειμένου να διενεργηθεί μια προγραμματισμένη εξαγωγή. Ως εκ τούτου, ο κάθε ασφαλισμένος επιβαρύνεται με το κόστος της αγοράς των ενέσιμων υλικών από τα φαρμακεία της πόλης.
Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, ο οποίος εκκρεμεί εδώ και έξι μήνες δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων του Π.Ε.Δ.Υ..
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός προμήθειας υγειονομικού υλικού για τα ιατρεία του Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου, ώστε να μην επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι με το αδικαιολόγητο οικονομικό βάρος της αγοράς υλικών, δεδομένου ότι έχουν ήδη καταβάλει τις εισφορές που τους αναλογούν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.