Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:31
Τοπικά

Τρ. Πλαστάρας: «Εμείς ενώνουμε, δεν διαχωρίζουμε τους επαγγελματίες»

Κάλεσμα προς όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να συμμετέχουν μαζικά στις επιμελητηριακές εκλογές που θα γίνουν στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου απηύθυνε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025», κ. Τρύφωνας Πλαστάρας.
Απευθυνόμενος στους επαγγελματίες της Μαγνησίας, διεμήνυσε ότι ο συνδυασμός του δεν έκανε διαχωρισμούς, αλλά αντίθετα, μπόρεσε να ενώσει υποψήφιους που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, κι αυτό από μόνο του – όπως είπε – είναι σημαντική επιτυχία.
«Εμείς ενώνουμε και δεν διαχωρίζουμε. Εμείς ασχολούμαστε μόνο με το Επιμελητήριο και ο μόνος λόγος που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο συνδυασμό και να ασχοληθούμε με τις επιμελητηριακές εκλογές, είναι επειδή θέλουμε να το βγάλουμε από τη σημερινή απραξία και να το κάνουμε ένα σύγχρονο φορέα συμπαράστασης προς τον κόσμο της αγοράς και προς τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό ζητούν την ισχυρή στήριξή όλων των επαγγελματιών, για να δημιουργήσουν ένα Επιμελητήριο ισχυρό, σύγχρονο και αναπτυξιακό.
Αναφερόμενος στην λειτουργία άλλων Επιμελητηρίων της χώρας, ο κ. Πλαστάρας δήλωσε πως γίνονται σύγχρονοι σχεδιασμοί, αναλαμβάνονται καινοτόμες πρωτοβουλίες, διοργανώνονται δημιουργικές εκδηλώσεις και δράσεις συνεργασιών ή επίλυσης διαφορών, προβολής προϊόντων, ενημέρωσης για προγράμματα και για νέες αγορές, συμμετοχή σε εκθέσεις και άλλα πολλά. Αντίθετα – όπως είπε – η Μαγνησία ήταν μέχρι σήμερα απούσα, από τέτοια επιμελητηριακή δραστηριότητα, έχοντας περιοριστεί σε ένα Επιμελητήριο μόνο για τις «σφραγίδες», κάτι που ο συνδυασμός του θέλει να αλλάξει.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αμφισβήτηση που εκφράζουν πολλοί επαγγελματίες για το επιμελητηριακό θεσμό, ο κ. Πλαστάρας δήλωσε πως την αμφισβήτηση αυτή, την έχει εισπράξει ο ίδιος και οι 125 υποψήφιοι του συνδυασμού του, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όπως είπε, ωστόσο, ο ίδιος δεν μπορεί να απολογηθεί για πράγματα που δεν έκανε η απερχόμενη Διοίκηση και δεσμεύτηκε ότι το Επιμελητήριο από την επόμενη των εκλογών θα είναι το αποκούμπι του μικρομεσαίου, του επαγγελματία, του βιοτέχνη, ανοιχτό σε όλους και στους φορείς, τόσο για υποστήριξη, όσο και για διάφορες συμπράξεις.
Ο υποψήφιος πρόεδρος επισήμανε τέλος, πως ο συνδυασμός του επιθυμεί να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές. Αυτός ήταν και ο στόχος – όπως είπε – των αιτημάτων να στηθούν κάλπες στη Σκόπελο, στην Αλόννησο, στο Ανατολικό και στο Νότιο Πήλιο, για να διευκολυνθούν και να ψηφίσουν όλοι οι επαγγελματίες.
Να σημειωθεί ότι τα ενεργά ΑΦΜ σήμερα στο Επιμελητήριο είναι πάνω από 15.000, αλλά από αυτά, μόνο 5.900 μέλη είναι οικονομικά τακτοποιημένα και μπορούν να ψηφίσουν