Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:39
Άλλες Ειδήσεις

Το Facebook αλλάζει – Ο Zuckerberg ανακοίνωσε τα Μessenger chatbots

Το πιο πιθανό είναι πως χρησιμοποιείτε λίγες εφαρμογές για smartphone, αλλά σίγουρα η μία από αυτές είναι τo Messenger. To Facebook απόψε ανακοίνωσε έναν ακόμη λόγο για να κάνει στο μέλλον ακόμη πιο απαραίτητη και χρήσιμη την εφαρμογή, καθώς εισαγάγει τα Messenger bots.
Σήμερα, στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του, το Facebook ανακοίνωσε την προσθήκη chatbots στο Messenger app του. Οι προσθήκες των bots, (ουσιαστικά λογισμικό με διάφορους βαθμούς πολυπλοκότητας) τα οποία θα είναι ικανά για προσομοίωση ανθρώπινης συνομιλίας, θα έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση των χρηστών.
Τα bots θα μπορούσαν να κάνουν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, να παραγγείλουν ένα γεύμα και να σας βρουν τραπέζι σε εστιατόριο. Το Facebook φιλοδοξεί ότι τα bots θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το smartphone μας. Αντί για το άνοιγμα πολλών διαφορετικών εφαρμογών, με μια μικρή εντολή, θα είστε σε θέση να εκτελείτε όλα όσα θέλετε μέσω του Facebook Messenger.
Φανταστείτε να μπορείτε να κάνετε κράτηση πτήσης με ένα απλό μήνυμα σε μια αεροπορική εταιρεία (ορισμένες έχουν ήδη αρχίσει την προετοιμασία για αυτό). Τα Bots θα μπορούσαν επίσης να γίνουν σημαντικό εργαλείο για τις τοπικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες δεν διαθέτουν τους πόρους για να χτίσουν αυτόνομες εφαρμογές. Τα Chatbots θα μπορούσαν να τις βοηθήσουν να έχουν μια ισχυρότερη παρουσία στο διαδίκτυο και να είναι πιο προσβάσιμες σε μεγαλύτερο κοινό.
Το Facebook δεν είναι η πρώτη εταιρεία που έχει υιοθετήσει chat robots. Εταιρείες όπως η Line και Kik, ακόμη και η Microsoft ανακοίνωσαν πρόσφατα νέες πλατφόρμες bot. Άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το WeChat, έχουν χρησιμοποιήσει τα chatbots εδώ και χρόνια, και είναι πολύ δημοφιλής εξαιτίας τους. O προγραμματιστής chatbot, Ben Brown, ο οποίος δημιούργησε ένα εργαλείο για τη δημιουργία ρομπότ που ονομάζεται Botkit, εκτιμά ότι είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης αλλαγής και πως η ανακοίνωση του Facebook θα έχει τεράστιο αντίκτυπο.
Φανταστείτε αυτή την εφαρμογή στα ψώνια σας, τις τραπεζικές υπηρεσίες, την εξυπηρέτηση πελατών, την παραγγελία τροφίμων, την ανταλλαγή χρημάτων και θα καταλάβετε τι εννοεί, σημειώνει το Gizmodo. Φυσικά, τα chatbots δεν θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν όλες τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, ένα chatbot δεν θα κάνει την περιήγηση στο Instagram ευκολότερη και δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει την εφαρμογή των e-mail σας. Ωστόσο είναι μαι εφαρμογή που θα “ζει” μέσα στο Messenger του χρήστη και θα εξελίσσεται συνεχώς για να αυτοβελτιώνεται και να γίνεται πιο ακριβής.Όσο περνά ο καιρός, η μηχανή αναζήτησης θα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην ανθρώπινη έννοια της αλληλεπίδρασης και θα γίνονται πιο “εξυπνα”.
Πηγή: www.lifo.gr