Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024 00:21
Τοπικά

Το τραγικό συμβάν στον Πτελεό ανέδειξε τις ελλείψεις στο κέντρο υγείας – Σύσκεψη στην ΠΕΔ

Πρωτοβουλία για τη σύγκληση κοινής σύσκεψης στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων με τους δημάρχους του Νομού για τις φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στα Κέντρα Υγείας έλαβε η δημοτική αρχή Αλμυρού στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων αναμένεται να συναντηθούν αύριο Τετάρτη οι δήμαρχοι της Μαγνησίας για να μεταφέρουν στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής προκειμένου να βρεθούν λύσεις.
O τραγικός χαμός των δυο ανθρώπων απο τον Πτελεό ήρθε να επιβεβαιώσει την αγωνία της δημοτικής αρχής για τις ελλείψεις στο κέντρο υγείας της περιοχής. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ενημέρωσε για τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις, πλην, όμως το πρόβλημα δεν είναι τοπικό.Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, δεν έχει παιδίατρο, ούτε οδηγό ασθενοφόρου σε μία βάρδια, είναι υποστελεχωμένο στο ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα. Τέσσερις μέρες την εβδομάδα δεν έχει γυναικολόγο.
«Η υφιστάμενη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και το Κέντρο Υγείας Αλμυρού να λειτουργεί με αγαθοεργίες. Ο Διοικητής της ΥΠΕ δεν έκανε επίσκεψη ούτε στο Κέντρο Υγείας ούτε και στο δήμο για να ενημερωθεί για τα προβλήματα», είπε ο δήμαρχος.Ο ίδιος τόνισε ότι τα εν λόγω προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού από τους δήμους. «Θα καλέσουμε όλους τους βουλευτές να παραστούν. Θα καλέσουμε και το Διοικητή της ΥΠΕ. Από κει και πέρα θα εξετάσουμε τον τρόπο που θα κινηθούμε», συμπλήρωσε.
Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, δεν έχει παιδίατρο, ούτε οδηγό ασθενοφόρου σε μία βάρδια, είναι υποστελεχωμένο στο ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα. Τέσσερις μέρες την εβδομάδα δεν έχει γυναικολόγο.