Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 11:29
Κόσμος

Τζιχαντιστές λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου δύο έφηβες με την αιτία της μοιχείας

Φρικτό θάνατο δια λιθοβολισμού βρήκαν δυο έφηβα κορίτσια στη Συρία από τα χέρια τζιχαντιστών με την κατηγορία της μοιχείας.
Η 17χρονη Hasna και η 16χρονη Madiha βίωσαν έναν μαρτυρικό θάνατο, πεθαίνοντας από λιθοβολισμό γιατί είχαν σχέση με δυο μεγαλύτερους από εκείνες άνδρες, που σημειωτέον υπέστησαν για τις ίδιες κατηγορίες μαστίγωμα.
Σύμφωνα με τον Ahmed Ramadan, τοπικό ακτιβιστή, η εκτέλεση έγινε στην περιοχή Hamidiya την Τρίτη το απόγευμα μαρτυρία εκατοντάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν εκεί για να δουν από κοντά τον λιθοβολισμό των δυο κοριτσιών, σύμφωνα Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, αξιωματικοί της Sharia μετά από έρευνα βρήκαν τις δυο κοπέλες “σε ένα σπίτι με δύο αγνώστους να διαπράττουν μοιχεία”, που στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν.
Στους δυο άντρες Abu Zubair al-Idlbi και Maher Hameed επιβλήθηκε τελικά πιο ελαφριά ποινή, καθώς το Δικαστήριο έκρινε πως αρκούν για την τιμωρία του 50 βουρδουλιές στον καθένα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτό προκάλεσε την οργή των κατοίκων που θεώρησαν άδικο να σκοτωθούν τα δύο κορίτσια και οι άνδρες να μαστιγωθούν απλώς και μετά να αφεθούν ελεύθεροι.
Πηγή: www.lifo.gr