Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 16:58
Τοπικά

Στο ΣEA Αερινού στήνεται τελικά ο χώρος υποδοχής προσφύγων






Σε έκταση που επρόκειτο να διαμορφωθεί ο Σταθμός Εφοδιασμού Αυτοκινήτων Αερινού, παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί τελικά το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη Μαγνησία.
Την διαμόρφωση του θα αναλάβει ο Στρατός, ενώ θα συμβάλει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο»  και θα συντονίσει τις ενέργειές του σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ρ. Φεραίου και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Σε Αυτοψία του χώρου προχώρησαν σήμερα στελέχη της 32ης ΤΑΞ Π.Ν προκειμένου να διαμορφωθεί για τη φιλοξενία 300 προσφύγων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θες ενημερώθηκε από το υπουργείο Άμυνας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για την άφιξη των προσφύγων, ενώ ο ίδιος έδωσε το «πράσινο φως» στο υπουργείο Άμυνας να επιτάξει τον χώρο στον δήμο Ρήγα Φεραίου, με την σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής. Πρόκειται για έκταση 6 περίπου στρεμμάτων, που είναι ιδιωτική και μισθώθηκε ήδη ενώ τα συνεργεία της στρατιωτικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται το θέμα του προσφυγικού, διαμορφώνουν απο νωρίς το πρωί την έκταση και στην διάρκεια της ημέρας θα στήσουν 40 περίπου σκηνές για να μπορούν να φιλοξενηθούν αρκετές εκατοντάδες πρόσφυγες. Ο δήμος Ρήγα Φεραίου και ο δήμαρχος κ. Δημ. Νασίκας στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες όπως τονίστηκε, σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια, ενώ ήδη από τη δημοτική αρχή, συγκεντρώνονται και τρόφιμα για τους πρόσφυγες.
Η Περιφέρεια με τους Δήμους, έχουν αναλάβει συντονισμό συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης όπως και τον συντονισμό των εθελοντών, τη διαχείριση της σίτισης και της στέγασης.