Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:07
ΒόλοςΤοπικά

Στη φυλακή Λαρισαίος για μεγάλη απάτη με πρόβατα-φαντάσματα – Αλμυριώτης ανάμεσα στα θύματά του

MINOLTA DIGITAL CAMERA
Εναν απίστευτο τρόπο σκαρφίστηκε Λαρισαίος προκειμένου να βγάλει εύκολο χρήμα και να οδηγηθεί σε πλουτισμό. Προσποιούταν ότι έκανε εισαγωγές ζώων και έπειθε κτηνοτρόφους για αγορές, αρπάζοντάς τους ολόκληρες περιουσίες.
Το κόλπο που έστησε σε βάρος θυμάτων του αποκαλύφθηκε, όταν κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό περιήλθε σε απερίγραπτη ταλαιπωρία, περιμένοντας τα ζώα που είχε αγοράσει, πλήρωσε προκαταβολή 16.000 ευρώ, αλλά ποτέ δεν έφτασαν… Ο κτηνοτρόφος αποφάσισε να προσφύγει στην Εισαγγελία Βόλου και να διεκδικήσει το δίκιο του.
Χθες, η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 38 μηνών, κρίνοντάς τον ένοχο για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα το Δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να είναι χωρίς ανατροπή, χωρίς αναστολή και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στη φυλακή, όταν εντοπιστεί, καθώς χθες δεν παρέστη στη δίκη.
Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ο κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτεια στην οποία περιήλθε εν μέσω κρίσης, ενώ ετοιμαζόταν να δημιουργήσει τη δική του κτηνοτροφική μονάδα. Στο Δικαστήριο κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως θα του πωλούσε 50 ζώα, τα οποία θα εισήγαγε από την Ισπανία και του ζήτησε να προκαταβάλει το ποσό των 16.000 ευρώ.
Ο κτηνοτρόφος πράγματι κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα που του ζητήθηκαν, όμως έμεινε να περιμένει χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν τήρησε τη συμφωνία τους, αλλά μετά από τις επανειλημμένες οχλήσεις του κτηνοτρόφου άλλαξε και το τηλέφωνό του, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.
Ο παθών επισήμανε στο Δικαστήριο ότι για να καταβάλει τις 16.000 ευρώ για τα ζώα πήρε δάνεια, ενώ τον βοήθησαν οικονομικά και οι γονείς του, όμως βρέθηκε μετέωρος και κατάφωρα ζημιωμένος και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα, κατά την ακροαματική διαδικασία επισημάνθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε εξαπατήσει και ακόμη έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος όμως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να προσφύγει στα Δικαστήρια και να ζητήσει την ποινική τιμωρία του ατόμου που τον ξεγέλασε.
Ο εισαγγελέας της έδρας χθες πρότεινε την ενοχή του και ζήτησε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας.
Ωστόσο, το Δικαστήριο απέρριψε τη δυνατότητα να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη και αποφάσισε την επιβολή της ποινής και την εκτέλεσή της.
Μετά από αυτή την απόφαση αναμένεται να εκδοθεί απόφαση φυλάκισης του καταδικασθέντος, ο οποίος όταν εντοπιστεί από τις αρχές και συλληφθεί θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου για εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης.
ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ