Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 16:34
Τοπικά

Σιωπηλή συγκέντρωση κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ σήμερα, στις 12, στην πλ. Ελευθερίας

Σιωπηλή και ειρηνική συγκέντρωση, χωρίς πανό, χωρίς φωνές, «σαν την κηδεία που μας
ετοιμάζουν», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμά της, διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη,στις 12 το μεσημέρι, η Περιβαλλοντική ΠρωτοβουλίαΜαγνησίας για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην καύσηRDF από την ΑΓΕΤ.
«Το πολυτιμότερο αγαθό, η υγεία, δεν επιτρέπεται ναθυσιάζεται για το κέρδος μιας ιδιωτικής εταιρείας, τηςΑΓΕΤ, η οποία θα καίει σκουπίδια σκορπίζοντας τον καρκίνο σε μια πόλη 150.000 κατοίκων, η οποία έχει ήδηαυξημένα κρούσματα της επάρατης νόσου», αναφέρειη Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και καλεί «τους φορείς,τα κόμματα, τους βουλευτές και τις δημοτικές παρατάξεις, που δεν έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) συγκέντρωση, να αναλογιστούν τις ευθύνες τουςαπέναντι στα μέλη τους και την κοινωνία του Βόλου.
Κανένα μαγαζί δεν θα σωθεί με 2 ώρες επιπλέον δουλειά. Καμία εταιρεία ή γραφείο ή επιστημονική ενασχόληση δεν πρόκειται να χαθεί από δύο ώρες αποχής. Όλοι πρέπει να βρεθούν στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας. Ήδη αρκετοί φορείς εξήγγειλαν στάση εργασίας. Περιμένουμε και τους υπόλοιπους. Αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, δημόσιοι υπάλληλοι, επιστήμονες εργαζόμενοι κ.λπ. να βρουν τον τρόπο να συμμετάσχουν, έστω και αν ο φορέας που τους εκπροσωπεί διστάζει να το πράξει. Γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα».
Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνεται σε γονείς, «οι οποίοι τόσο φροντίζουν τα παιδιά τους πηγαίνοντάς τους στα μαθήματα, στα γυμναστήρια κ.λπ. Τους ενδιαφέρει η υγεία των παιδιών τους; Προφανώς ναι. Πρέπει λοιπόν, για χάρη των παιδιών τους, να βρεθούν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας».
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας, «η καύση RDF εκλύει ιδιαίτερα επικίνδυνες, καρκινογόνες ουσίες, δηλαδή διοξίνες, φουράνια, πτητικό υδράργυρο και θάλειο. Ευθέως επομένως υπονομεύεται η υγεία μας. Αν δε, η ΑΓΕΤ αρχίσει να καίει 200.000 τόνους σκουπίδια, θα ακολουθήσουν και άλλες βιομηχανίες».