Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 09:06
Τοπικά

Σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας το ΕΚΑΒ






Σε επ’ αόριστο πανελλαδική επίσχεση εργασίας προχωρεί από μεθαύριο Τετάρτη το ΕΚΑΒ, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.ΕΚΑΒ στη συνεδρίασή του στις 4 Δεκεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Όπως γνωρίζετε στις 24/11/2015 είχαμε συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη , ο υπουργός δεσμευτικέ πως την Πέμπτη 26/11/2015 θα μας έδινε απαντήσεις και λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που του θέσαμε. Όπως καταλαβαίνετε καμία λύση ή πρόταση δεν δόθηκε από το υπουργείο αλλά αντίθετα προχώρησαν σε περικοπή από 1/1/2016 των φύλλων πορείας ,της δαπάνης στολής και της ασφάλισης λόγου της επικινδυνότητας του επαγγέλματος. Μέχρι σήμερα καμιά απάντηση δεν έχει δοθεί από την Διοίκηση και το Υπουργείο. Εμείς απαντάμε με επ αορίστου Πανελλαδική Επίσχεση Εργασίας αρχόμενης από την Τετάρτη 9/12/2015 με προσωπικό ασφαλείας».
Στην επίσχεση το προσωπικό του ΕΚΑΒ διεκδικεί εκτός έδρας μετακινήσεις και δεδουλευμένες αποδοχές από το 2014, δεδουλευμένες αποδοχές (νυχτερινά – αργίες) από το 2015 καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια