Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:30
ΒόλοςΤοπικά

Προκαταρκτική για το δάγκωμα 8χρονου από σκύλο στον Βόλο

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου με αφορμή τον τραυματισμό ανήλικου παιδιού από δάγκωμα σκύλου.
Η οικογένεια του ανήλικου είδε τον Χάρο με τα μάτια της. Από τη μία στιγμή στην άλλη τον περασμένο Νοέμβριο το παιδάκι ηλικίας 8 χρόνων έκλαιγε με αναφιλητά, ενώ το πόδι του αιμορραγούσε και έπρεπε να διακομισθεί για περίθαλψη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Μετά την περίθαλψη του παιδιού και την αντιμετώπιση του τραυματισμού οι γονείς του 8χρονου ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες.
Το σκυλάκι που επιτέθηκε στο παιδί τους δεν είναι αδέσποτο. Έφερε τσιπ και ξέφυγε από την αυλή του σπιτιού που το φιλοξενεί υπό άγνωστες συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο συντροφιάς, ένα μικρόσωμο σκυλί, ξέφυγε από την αυλή του σπιτιού και επιτέθηκε στο παιδάκι. Η οικογένειά του βίωσε ώρες αγωνίας μέχρι να αντιμετωπιστεί το τραύμα του παιδιού και να ξεπεράσει την περιπέτεια.
Η Εισαγγελία Βόλου που ενημερώθηκε για το περιστατικό διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος του κατόχου του σκυλιού. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί έτσι ο ιδιοκτήτης του ζώου και θα ληφθεί κατάθεσή του. Ο πταισματοδίκης Βόλου στον οποίο ανατέθηκε η έρευνα θα καλέσει για καταθέσεις κάθε αρμόδιο.