Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 09:10
Χωρίς κατηγορία

Παρακρατούνται επιδοτήσεις παραγωγών από την εφορία






Eρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας την δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι μετά και την πρόσφατη επιδρομή της εφορίας στις επιδοτήσεις που λαμβάνουν.
Στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας αναφέρονται τα εξής: «Για μια ακόμη φορά, ο αγροτικός κόσμος οδηγείται σε οικονομική ασφυξία. Εκατοντάδες είναι οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, μετά και την παρακράτηση από την εφορία σημαντικών ποσών από επιδοτήσεις που λαμβάνουν, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
Οι κτηνοτρόφοι είναι πλέον αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος παραγωγής, με τη δυσβάσταχτη φορολογία και την κυβερνητική πολιτική που απαξιώνει τον αγροτικό κόσμο. Οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές οδηγούν σε ασφυκτικό οικονομικό κλοιό τους κτηνοτρόφους, που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Η «εισβολή» της εφορίας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σίγουρα δεν αποτελεί ενίσχυση της αγροτικής τους παραγωγής και δεν εξυπηρετεί κανένα απολύτως συμφέρον για βελτίωση της κτηνοτροφίας.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Εάν προτίθεται να δώσει λύση στους κτηνοτρόφους που ενώ πασχίζουν να καλύψουν τα έξοδα της παραγωγής τους και να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους, βλέπουν τις επιδοτήσεις τους να εξανεμίζονται;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.