Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 19:00
Τοπικά

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά

Παρά τη κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων κατά την ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup.
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Σύντομος χαιρετισμός έγινε από τη Βάσω Κουβάτση, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ειδικής Αγωγής του Π.Θ. η οποία αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών της Ειδικής Αγωγής.
Στην κεντρική της ομιλία η Εύη Καρυδάκη, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια στον κόσμο που την πίστεψε, ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα παίρνει μέτρα καταστολής με πιο πρόσφατο παράδειγμα την καταδίκη των τριών αγροτοσυνδικαλιστών στη Λάρισα.
«Παρουσιάζει ως «Ανάσταση», τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει τώρα το Πάσχα, ενώ στη πραγματικότητα προσθέτει χιλιόμετρα Γολγοθά στον ελληνικό λαό» τόνισε η κ. Καρυδάκη και πρόσθεσε ότι η επιθετικότητα του κεφαλαίου δεν είναι, ούτε τυχαία, ούτε προσωρινή.
Επισήμανε δε, πως τα αντισταθμιστικά μέτρα αποτελούν κοροϊδία χωρίς προηγούμενο, ενώ ο ισχυρισμός ότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και θα ωφεληθούν όλοι, έχει στόχο να πείσει τους εργάτες να ταυτίζονται με τους στόχους των αφεντικών τους.
«Η πείρα και της περιοχής μας αποδεικνύει ότι ο μόνος δρόμος για να αναπτυχθούν αγώνες, για να υψωθεί τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης απέναντι στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, είναι να μπουν στην άκρη οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Την στιγμή που στα εργοστάσια και τους εργασιακούς χώρους της περιοχής μας, όπου πλειοψηφία έχουν αυτές οι δυνάμεις, υπογράφονται μειώσεις μισθών, επιχειρησιακές συμβάσεις με πετσοκομμένα δικαιώματα, αφήνονται κυρίως νέοι εργαζόμενοι στα χέρια των σύγχρονων δουλέμπορων με τους εργολαβικούς, την ίδια στιγμή εκεί που παραμερίζονται οι λογικές της «κοινής προσπάθειας», των «εθνικών στόχων», της «κοινωνικής ειρήνης», δημιουργούνται αγωνιστικές εστίες που γεμίζουν με αισιοδοξία» τόνισε η κ. Καρυδάκη.
Αναφορά έγινε, μεταξύ άλλων,στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην Συρία, η οποία καταδικάστηκε και ζητήθηκε να μην υπάρξει καμία εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.