Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:24
ΒόλοςΤοπικά

Οριστικό: Την Παρασκευή στις 7.00 μ.μ. η τελετή φωταγώγησης της πόλης






Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που όπως η ΕΜΥ μας ενημέρωσε θα επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, η τελετή φωταγώγησης της πόλης μας για την περίοδο των γιορτών μετατίθεται κατά μία ημέρα και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο της παραλίας μπροστά από το «Παπαστράτου» και το Ηρώο.
Κορυφαίοι καλλιτέχνες της χώρας όπως ο μοναδικός Κωνσταντίνος Αργυρός και η δημοφιλής Ελένη Φουρέιρα, ως επίτιμοι προσκεκλημένοι θα σημάνουν την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του χρόνου και θα αποκαλύψουν το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης (στον οποίο φέτος προστίθεται και το θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων»), σε μία τελετή που διοργανώνεται με υψηλά πρότυπα και ποιότητα για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.
Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού μπλε ουρανού και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 70 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά σε κάθε γωνιά της γης.
Η ανεπανάληπτη φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με εντυπωσιακά βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» των αγαπημένων καλλιτεχνών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και Χριστουγεννιάτικες άμαξες, κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς την «Εποχή των Παγετώνων», το φωτισμένο δέντρο με το έλκηθρο και τελικό προορισμό, το Χωριό του Αη Βασίλη, μέσα σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 70 μουσικοί, 100 χορωδοί του Δημοτικού Ωδείου, 40 χορευτές, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, οι χορογράφοι Κωνσταντίνος Πανόπουλος, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο μαέστρος Ι. Μπαλτσαβιάς, o Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και συνθέτης Ανδρέας Μιμαίος και η Σοπράνο Σ. Τσιμπανάκου, που αποτελούν σημαντικότατο καλλιτεχνικό δυναμικό όχι μόνο της πόλης του Βόλου, αλλά δυναμικό που αντιπροσωπεύει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με παρελθόν και μέλλον στον πολιτισμό.
Κάτω από τη σκιά του μυθικού πλοίου της Αργούς η πόλη του Βόλου και οι δημότες της θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι «Όταν Θέλουμε, Μπορούμε».
Γιατί ο Βόλος μας μαγεύει, ο Βόλος μας ενώνει…
#xmas #volos #ovolosmasmagevei