Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:16
Τοπικά

Ολοκληρώνεται σήμερα στον Βόλο το 43ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε. – «Οδηγητή»






Στο τέλος του φτάνει σήμερα το ταξίδι του 43ου Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε. – «Οδηγητή». Το Φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο στη Μαγνησία με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στις γειτονιές του Βόλου και τα χωριά της Μαγνησίας θα λήξει και επίσημα σήμερα το βράδυ μετά και την ολοκλήρωση ενός διήμερου γεμάτου εκδηλώσεις.
Το φετινό 43ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε. – «Οδηγητή» είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και έχει ως σύνθημά του το «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μονάχο του αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς». Όπως δήλωσαν μέλη της Κ.Ν.Ε. «οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία για να συζητήσουμε τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο που υπάρχει για τον λαό και τη νεολαία, να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι για το τι παλεύει το ΚΚΕ από πρώτο χέρι».
Χθες Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν: Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Άρπα Κόλα», συναυλία με την Κατερίνα Θεοχάρη, Stand-up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, ενώ στο Μαθητικό στέκι υπήρξε συζήτηση με το θέμα «παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά» με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ, αλλά και Μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα με τον τίτλο «να μην πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο». Ακολούθησε Παραδοσιακό γλέντι- ταξίδι στην Ελλάδα με Μαρίνα Μπαρούτα στο τραγούδι, Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο, Κωνσταντίνο Μούτο στο λαούτο και Αναστασία Λύτρα στα κρουστά. Παράλληλα υπήρξε στέκι Δημοτικού- Γυμνασίου αλλά και παιδότοπος.
Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 21:00 θα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια της ΕΣΣΔ στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στις 21:45 θα μιλήσει ο κ. Θ. Χιώνης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα. Ταυτόχρονα στο μαθητικό στέκι θα γίνει παρουσίαση εργασίας μαθητών για το διαστημικό πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Δ.. Μετά το τέλος της συναυλίας θα ακολουθήσει στη Λαϊκή Σκηνή λαϊκό γλέντι. Επίσης στο Φεστιβάλ θα υπάρξει στέκι Δημοτικού – Γυμνασίου, αλλά και παιδότοπος που θα πραγματοποιήσουν διάφορα παιχνίδια. Τέλος στον χώρο του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Ιστορίας, την έκθεση «Η ιστορία της ΕΣΣΔ μέσα από τις σοβιετικές αφίσες» και τέλος την προβολή έκθεσης «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό».