Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 13:06
Τοπικά

Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών ζητά το Σωματείο






Με αίτημα να μονιμοποιηθούν όλες οι καθαρίστριες που απασχολούνται στο Δήμο Βόλου, στο Νοσοκομείο και στο Πανεπιστήμιο, μέλη του Σωματείου καθαριστριών έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου κι αναφέρθηκαν στο πλαίσιο δράσης το οποίο έχει προγραμματιστεί πανελλαδικά. Τη συνέντευξη έδωσαν η πρόεδρος Μαρία Σπανού Γκριτζάνη, η γενική γραμματέας Γεωργία Λαλιά, η ταμίας Ελένη Καψιώχα και το μέλος Μαρία Νιάκα
Να σημειωθεί ότι οι καθαρίστριες προχώρησαν χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΕ ενώ μεθαύριο θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Για τις καθαρίστριες που απασχολούνται στο Δήμο Βόλου οι καθαρίστριες διεκδικούν να γίνουν αορίστου χρόνου και να ενταχθούν στο Δήμο οι 140 συμβασιούχες που τώρα πληρώνονται από το υπουργείο Παιδείας. Επίσης διεκδικούν να γίνουν πλήρους απασχόλησης οι 12 από τις 45 καθαρίστριες αορίστου χρόνου που πληρώνονται από το Δήμο Βόλου.
Όσον αφορά στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Βόλου που έχει ανατεθεί σε εργολάβο, οι καθαρίστριες επεσήμανε ότι οι καθαρίστριες που εργάζονται εκεί νιώθουν τρομοκρατημένες από τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, κι επέρριψαν ευθύνες, τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και στο ΕΚΒ.
Όσον αφορά στην καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι καθαρίστριες ζητούν να μονιμοποιηθούν όλες οι καθαρίστριες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να βγουν οι εργολάβοι από τα Πανεπιστήμιο, να μην γίνει καμία απόλυση ή μείωση μισθού και να γίνεται άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Επιπλέον ζητούν επαναφορά των ΒΑΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και καμία σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Ειδικότερα επεσήμαναν ότι στα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο οι 27 καθαρίστριες που απασχολούνται είναι με συμβάσεις μίσθωσης έργου και δεν δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματα, καλοκαιρινή άδεια κι άδεια γιατρού κι οι συμβάσεις τους λήγουν τέλος του 2016, ενώ στα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις, οι ανάγκες της καθαριότητας καλύπτονται από εργολάβους.