Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:38
Τοπικά

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Αγωνιζόμαστε να παραμείνει ζωντανή η Εκκλησία

Ο κ. Ιγνάτιος χειροτόνησε προχθές πρεσβύτερο τον π. Στέφανο Στύλλα στην Ανω Ξενιά Διαρκής είναι ο αγώνας για να παραμείνει ζωντανή η Εκκλησία και να διασφαλιστούν οι οικογένειες των ιερέων, όπως είπε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χειροτόνησε προχθές σε πρεσβύτερο τον διάκονο π. Στέφανο Στύλλα.
Η χειροτονία του Βολιώτη εγγάμου – αμίσθου κληρικού και πατέρα δύο παιδιών πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους κόσμου, με τον κ. Ιγνάτιο να επισημαίνει τη σημασία του συγκεκριμένου γεγονότος σε μια κρίσιμη εποχή.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι η απόφαση του π. Στεφάνου να γίνει ιερωμένος «ήρθε σε μια εποχή πολύ κρίσιμη για την πατρίδα και την Εκκλησία μας. Και ανάλογες αποφάσεις αποτελούν όντως πηγή χαράς, ευλογία Θεού, μήνυμα ότι ζει Κύριος ο Θεός. Σ’ αυτήν την εκκοσμικευμένη εποχή, που πλέον τα πάντα ανατρέπονται, που ο λαός μας αναζητεί στηρίγματα, έρχεται η Εκκλησία και αντιστέκεται, διακονεί τον πονεμένο λαό μας, με ανθρώπους που αποφασίζουν με αυτοθυσία να προσφέρουν τη ζωή τους στον Χριστό. Αυτό είναι θαύμα αληθινό, που απαντά στις προσευχές των ανθρώπων να έχουμε ειλικρινείς ιερείς, που θα συνεχίσουν την παράδοση και θα φέρουν εις πέρας το έργο της σωτηρίας των ψυχών».
«Θα δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη για να είναι ασφαλείς οι οικογένειες των ιερέων μας. Αυτή είναι η μέγιστη ευθύνη μας. Οι Επίσκοποι είμαστε πατέρες των πατέρων και δεν πρέπει αυτό να το ξεχνούμε ποτέ. Θα αγωνιζόμαστε πάντα για να παραμένει η Εκκλησία μας ζωντανή, εις πείσμα των καιρών, όσων θέλουν να τη θέσουν στο περιθώριο, να την ξεχωρίσουν από τον λαό, το Γένος και το Εθνος μας», είπε.
Στην προχθεσινή Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών και μέγα πλήθος προσκυνητών, οι οποίοι ευχήθηκαν και στον ηγούμενο της Μονής αρχιμ. Νεκτάριο Υφαντίδη για τα ονομαστήριά του.