Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:03
Τοπικά

Με τα ΜΑΤ η “Πειραιώς” κατέσχεσε το σπίτι του Βολιώτη κομμωτή






Προσφορά ύψους 213.000 ευρώ κατέθεσε η τράπεζα Πειραιώς διεκδικώντας το σπίτι του κ. Βαγδούτη, του 38χρονου Βολιώτη Επιχειρηματία. Ο πλειστηριασμός έγινε σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας και η τράπεζα ήταν η πρώτη που έκανε προσφορά όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος μαζί με Βολιώτες και Λαρισαίους αλληλλέγυους έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το συμβολαιογραφείο.

Τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές, ο δημοτικός σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς και ο δανειολήπτης,  ζήτησαν από την Τράπεζα Πειραιώς τη ματαίωση του πλειστηριασμού, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.
Τελικά η πλατφόρμα του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού σύμφωνα με την ΕΡΤ, άνοιξε, η τράπεζα κατέθεσε προσφορά, στις 213.000 € και, μέχρι τις 6 το απόγευμα, που η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή, αν δεν υπάρξει άλλος πλειοδότης, το σπίτι του Βολιώτη θα καταλήξει στην τράπεζα για χρέος 42.395,54 €.
Το συμβολαιογραφικό γραφείο που έκανε τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, βρέθηκε σε αστυνομικό κλοιό, ώστε να μη δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ των αλληλέγγυων που συγκεντρώθηκαν από το Βόλο και τη Λάρισα, για να συμπαρασταθούν στον επαγγελματία που ήταν εκεί με τη μητέρα του. Μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται το γραφείο, υπήρχε διμοιρία υποστήριξης της Αστυνομίας και επιτρεπόταν η είσοδος μόνο στον πρόεδρος του ΕΚΒ Λάρισας, στον Μαργ. Πατσιαντά και στον δανειολήπτη για να συνεννοηθούν με την τράπεζα μέσω της συμβολαιογράφου.