Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 09:47
Τοπικά

Μήνυση κατά ΕΡΓΗΛ και Τράπεζας Πειραιώς κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ για το 1,4 εκατ. ευρώ






Μήνυση κατά της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΗΛ και κατά της Τράπεζας Πειραιώς για απιστία και απάτη κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Αρ. Σαββάκης.
Η μήνυση αφορά στη λήψη του ποσού του 1,4 εκατ. ευρώ που είχε κάνει η ΕΡΓΗΛ, βάσει δικαστικής απόφασης από το δεσμευμένο ποσό των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ στην Τράπεζα Πειραιώς, στις 7 Αυγούστου, κίνηση που είχε καταγγελθεί τόσο από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και από τον Δήμο Βόλου.
Η κατάθεση της μήνυσης θα σημάνει την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Βόλου, για να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΜΒ, της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας Πειραιώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράξεις που διερευνώνται, είναι σε βαθμό κακουργήματος, αφού αφορούν ποσά άνω των 150.000 ευρώ, βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου είχε καταγγείλει ως «προκλητική και εξόχως σκανδαλώδη» την ενέργεια, να αποδεσμευτούν χρήματα από την Τράπεζα και να δοθούν στην ΕΡΓΗΛ.
Αντίθετα η Τράπεζα σε ανακοίνωσή της είχε επισημάνει ότι η ενέργειά της «είναι απολύτως ορθή και νόμιμη».