Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 01:09
ΒόλοςΤοπικά

Καλοστημένη απάτη σε βάρος Βολιώτη επαγγελματία

Παρουσιάστηκε σαν αντιπρόσωπος εταιρείας χονδρικής πώλησης με έδρα την Αγγλία και έπεισε ανυποψίαστο επαγγελματία Βολιώτη να του καταβάλει ποσό 4.500 για την προμήθεια αναψυκτικών.
Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου εκδικάστηκε χθες υπόθεση εξαπάτησης Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία, που σημειώθηκε τον Μάιο του 2017 με δράστη έναν 47χρονο Αθηναίο. Ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας εξαπατήθηκε μετά την ανάγνωση αγγελίας σε site.
Στην αγγελία αναφερόταν ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να προμηθευτούν διάφορα είδη από τον αντιπρόσωπο της εταιρείας. Ο Βολιώτης επιχειρηματίας επικοινώνησε με το τηλέφωνο που αναγραφόταν και παρήγγειλε αναψυκτικά αξίας περίπου 11.000 ευρώ. Τότε ο επιτήδειος του είπε ότι για την προμήθεια του εμπορεύματος θα έπρεπε να προκαταβάλει ένα ποσό της τάξεως των 4.500 ευρώ.
Ο ελεύθερος επαγγελματίας πείστηκε και κατέθεσε αμέσως στον υποδεικνυόμενο τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα. Όμως δεν παρέλαβε ποτέ μέχρι σήμερα και την παραγγελία που είχε κάνει και απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη. Στην έρευνα που ακολούθησε οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν ότι ο υποτιθέμενος αντιπρόσωπος δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία χονδρικής αγγλικών συμφερόντων με την οποία ισχυριζόταν ότι είναι συνεργάτης.
Έτσι, εναντίον του κατηγορούμενου, ενός 47χρονου Αθηναίου, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Στη δίκη χθες ο παθών περιέγραψε μα κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη. Ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του. Το Δικαστήριο καταδίκασε τον φερόμενο ως δράστη σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή εφέσιμη.
Επισημαίνεται ότι με κάθε ευκαιρία η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες για αποφυγή εξαπάτησης. Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας η Ελληνική Αστυνομία παροτρύνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε άγνωστα άτομα που θα προσπαθήσουν να πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με διάφορα προσχήματα.
Ακόμη προτρέπει τους πολίτες να μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγούν σε πιστωτικά καταστήματα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Ακόμη καλεί τους πολίτες να μην πείθονται εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων προτείνουν άγνωστα άτομα ιδιαίτερα δε δίχως να δουν πρώτα τα προϊόντα.