Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:45
Τοπικά

Εμποροι Βόλου: «Τραγωδία περνά» η εμπορική αγορά






Έκκληση στους τοπικούς βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που εισάγεται προς ψηφοφορία στη Βουλή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, επισημαίνοντας σε επιστολή του τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της αγοράς.
Η επιστολή:
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, την τραγωδία που περνάει η εμπορική αγορά. Η πτώση του τζίρου, πλέον , είναι ανεξέλεγκτη. Είναι υποχρέωση μας, για πολλοστή φορά, να σας καλέσουμε να καταψηφίσετε στις 21-22 Μαΐου 2016, το νέο νομοσχέδιο με τα επιπλέον υφεσιακά μέτρα.
Σας καλούμε να μην ζητήσετε αυξήσεις φόρων.
Σας καλούμε να μην βάλετε έμμεσους φόρους στους καταναλωτές (βενζίνη, τρόφιμα, καφές, τσιγάρα κλπ).
Σας καλούμε να επαναφέρετε την ρύθμιση των 100 δόσεων, διότι η πρόβλεψή μας ( και πάντα πέφτουμε μέσα στις προβλέψεις μας) είναι, ότι πολλοί από τους συναδέλφους θα χάσουν τη ρύθμιση που ήδη έχουν . Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν μετά να προχωρήσουν σε επόμενη ρύθμιση με μόλις 12 δόσεις, όπως ισχύει με την τρέχουσα διαταγή.
Σας καλούμε να ψηφίσετε επιτέλους την τροπολογία για τον ακατάσχετο λογαριασμό, κάτι που έπρεπε να έχει ήδη γίνει , καθώς ο Υπουργός Οικονομικών έχει δεσμευτεί εδώ και πολύ καιρό γι’ αυτό. Με αυτή την απόφαση θα μπορούσαν όλοι οι συνάδελφοι να προμηθευτούν τα μηχανήματα POS.
Σας καλούμε να κοιτάξετε τον ιδιωτικό τομέα, γιατί τον αποτελούν άνθρωποι της κοινωνίας και είναι άδικο, οι μόνοι πολίτες αυτής της χώρας, που δεν έχουν αφορολόγητο, να είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Μην ξεχνάτε ότι εσείς έχετε αφορολόγητο.
Τέλος, σας προκαλούμε να μας πείτε, πως μπορεί να διατηρηθεί μια ελληνική επιχείρηση, με ποιο τρόπο μπορεί να σταθεί με τέτοια φορολογία, χωρίς αφορολόγητο, με capital control, και με όλο το κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα.
Αν μπορείτε να μας αποδείξετε, ότι η ελληνική επιχείρηση δύναται να επιβιώσει, θα το δεχτούμε με χαρά, για να μπορούμε κι εμείς να επιβιώσουμε, να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας».