Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:06
ΒόλοςΤοπικά

Εισαγγελική έρευνα για την κεραία στην οδό Κύπρου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η κεραία κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκε στο κτίριο του ΟΤΕ στην Κύπρου είναι νόμιμη διέταξε η Εισαγγελία Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής η Εισαγγελία Βόλου κινητοποιήθηκε άμεσα. Οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κεραιών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα σχολεία.
Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να λάβει καταθέσεις από κάθε αρμόδιο και από τον ΟΤΕ και από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν υπάρχει άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Επισημαίνεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε αναβρασμό, ενώ για την ύπαρξη των κεραιών ενημερώθηκαν και τα σχολεία που γειτνιάζουν με το κτίριο του ΟΤΕ και που ενδεχόμενη ενεργοποίηση – αν δεν λειτουργεί ήδη – της κεραίας θα επηρεάσει όπως καταγγέλλεται χιλιάδες μαθητές. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εδρεύουν τα σχολικά συγκροτήματα των 3ου Γυμνασίου – 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, 1ου Γυμνασίου – 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ενώ σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση βρίσκονται το 5ο ΓΕΛ Βόλου, ένα Δημοτικό Σχολείο και ένα Νηπιαγωγείο.
Την Τετάρτη οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν καταθέτοντας αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου και από εκεί κινήθηκαν προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΟΤΕ.
Για την ύπαρξη της κεραίας ενημερώθηκε και η σχολική κοινότητα της οδού Κύπρου με τις διευθύνσεις των σχολείων να εξετάζουν πώς θα κινηθούν. Οι δύο διευθυντές Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξετάζουν ενδελεχώς το ζήτημα με σκοπό να ενεργήσουν άμεσα για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών.
Παρέμβαση ΚΚΕ
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωσε χθες και η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, η οποία ζητεί να σταματήσει η τοποθέτηση κεραιών κοντά σε σχολεία και μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να «ξηλωθούν εκεί που ήδη λειτουργούν». Για την υφιστάμενη κατάσταση το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική Αρχή Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ως όφειλαν, για να τους αποδοθούν οι σχετικές αρμοδιότητες ελέγχου και αδειοδότησης, αποποιούνται τις ευθύνες τους» αναφέρει χαρακτηριστικά, και καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν πάλη.