Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 14:13
Τοπικά

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η μονοδρόμηση των Ζάχου και Καραμπατζάκη

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μονοδρόμηση των Ζάχου και Καραμπατζάκη.
Το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής παρουσίασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Κ. Καραγιάννης επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις δημοτικής αρχής στους δύο δρόμους, πλην της μονοδρόμησης, περιλαμβάνουν μεγάλα πεζοδρόμια πλάτους 2,75 μ. από την πλευρά του Κραυσίδωνα και των οικοδομών, ποδηλατόδρομο φάρδους 1,5 μέτρων με διαχωριστική ασφαλείας χαμηλή φύτευση και δυνατότητα στάθμευσης σε εσοχές. Επισήμανε δε ότι και οι δύο δρόμοι θα είναι ήπιας κυκλοφορίας και θα υπάρχουν διαβάσεις για πεζούς. 
Επιπλέον απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις δεν είναι αντίθετες τόσο με την Γενική Μελέτη μεταφορών και κυκλοφορίας όσο και με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ενώ επισήμανε ότι η πλήρης μελέτη είναι σε εξέλιξη και θα έλθει προς έγκριση. “Σήμερα ψηφίζουμε τη μονοδρόμηση, απλά κάνουμε παρουσίαση των παρεμβάσεων λόγω και των τοποθετήσεων διαφόρων φορέων για το θέμα” εξήγησε.
Οι εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων Ν. Ιωνίας και Βόλου διάβασαν τις αποφάσεις να συναινέσουν στο έργο ενώ αντιπαρατέθηκαν με δημοτικούς συμβούλους που αμφισβήτησαν κατά πόσο αντιλήφθηκαν τι ακριβώς ψήφισαν.