Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:49
Τοπικά

Δ.Κολυνδρίνη: Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για hot spot στον Βόλο

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ή και ανεπίσημη ενημέρωση σχετικά με την δημιουργία χώρου υποδοχής μεταναστών στον Βόλο , ξεκαθαρίζει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Θόρυβο και αναστάτωση προκάλεσαν στους κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκεται το πρώην εργοστάσιο της Βαμβακουργίας στην Νέα Ιωνία , αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων προ ημερών έγινε μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στους χώρους του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου απο τον στρατό ,γεγονός που φούντωσε ακόμη περισότερο την φημολογία για την δημιουργία hot spot στην περιοχή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμος Βόλου παρέλαβε σχετικό έγγραφο  από το τμήμα μεταναστευτικής πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά την κάλυψη δαπανών για την αντιμετώπιση υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών από τους ΟΤΑ. Το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών  απεστάλη στις 2 Φεβρουαρίου και πρωτοκολλήθηκε από το δήμο Βόλου, στις 8 του μηνός. Στο έγγραφο παρέχονται διευκρινίσεις για την κάλυψη των δαπανών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν για την υποδοχή μεταναστών.
Η έντονη φημολογία  ξεκίνησε τον Ιανουάριο περίπου, με αφορμή τον καθαρισμό  του κτιρίου της πρώην Βαμβακουργίας. Πρόσφατα δημοσιεύματα εμφάνιζαν τον Βόλο, στη λίστα των πόλεων όπου θα στηθούν τα επόμενα hot spots. Ωστόσο, όπως ανέφερε  ο αρμόδιος υπουργός κ. Δρίτσας, σε πρόσφατη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Βόλος, δεν βρίσκεται στο χάρτη για τη δημιουργία hot spot
ΠΗΓΗ: THESSALIATV