Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 22:07
Τοπικά

Δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους οι έμποροι του Βόλου

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, οι καταστηματάρχες του Βόλου και δεν άνοιξαν σήμερα τα καταστήματά τους, παρότι είναι μια από τις 7 Κυριακές του χρόνου που νομοθετημένα, η εμπορική αγορά είναι ανοικτή. Κλειστά παρέμειναν και η πλειοψηφία των super makets. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν σαφές μήνυμα αντίθεσης στην προοπτική ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, σύμφωνα με τις μνημονιακές επιταγές που προέκυψαν από την τελευταία αξιολόγηση.
Μοναδικές παραφωνίες – αναμενόμενες ωστόσο – ήταν 4 – 5 πολυκαταστήματα της πόλης, τα οποία άνοιξαν, προκαλώντας την αντίδραση του υπόλοιπου εμπορικού κόσμου.
Στο πλαίσιο των αντιδράσεων εξάλλου, οι εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, ενώ στη συνέχεια, προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα πολυκαταστήματα που άνοιξαν, ζητώντας να κλείσουν.
Να σημειωθεί πάντως, ότι ενδεχομένως και τα καταστήματα αυτά, να κλείσουν τελικά, αν όχι από τις πιέσεις, από την έλλειψη κίνησης σίγουρα, καθώς, ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που κατέβηκαν στην αγορά, προτιμώντας προφανώς, να κάνουν την βόλτα τους σε κάποια κοντινή ή πιο μακρινή παραλία, μιας και ο πολύ καλός καιρός το επιτρέπει.
ΠΗΓΗ ΕΡΤ