Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 09:03
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Διορία ως τέλος Αυγούστου για το «τσιπάρισμα» των δεσποζόμενων ζώων

Διορία μέχρι τέλος Αυγούστου έδωσε η Δημοτική Αρχή στους κατόχους σκυλιών του Δήμου Βόλου, προκειμένου να τα «τσιπάρουν» και να τα στειρώσουν. Αν δεν το πράξουνι, θα τους επιβάλλονται πρόστιμα και θα τους κατάσχονται τα ζώα, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, μεταξύ της αρμόδιας αντιδημάρχου, κ. Νατάσσας Μορφογιάννη, υπηρεσιακών παραγόντων και των προέδρων των Τοπικών Ενοτήτων του Δήμου.
Όπως τόνισε η κ. Μορφογιάννη, η ανοχή τελείωσε και μετά το τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων και όσα δεν είναι «τσιπαρισμένα» θα οδηγούνται στο καταφύγιο.Η ίδια εξήγησε ότι προηγουμένως, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ θα διανεμηθεί φυλλάδιο με τις δέκα υποχρεώσεις που πρέπει να τηρεί ο κάτοχος σκύλου, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των Τοπικών Ενοτήτων να ενημερώσουν σχετικά τους κατοίκους της κάθε περιοχής.
Όπως διευκρινίστηκε, πρόκειται να γίνει δωρεάν «τσιπάρισμα» σκυλιών για όσους κατόχους έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, ενώ αν περισσέψουν τσιπ θα δοθούν και για ζώα όσων έχουν εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν έλεγχοι και στο δρόμο σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομία. Οι δεσποζόμενοι σκύλοι θα σκανάρονται και εάν δεν είναι «τσιπαρισμένοι» θα επιβάλλονται πρόστιμα όπως και στην περίπτωση που εντοπίζεται ιδιοκτήτης τους να μην μαζεύει τις ακαθαρσίες τους.
Η αντιδήμαρχος είπε ακόμη ότι ο κάτοχος σκύλου θα έχει διορία 40 ημερών από τη στιγμή που του επιβληθεί πρόστιμο για να προχωρήσει σε στείρωση και «τσιπάρισμα» του ζώου του, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα το χάνει και δεν θα απαλλάσσεται του προστίμου.
Στη σύσκεψη τονίστηκε ακόμη το πρόβλημα με τα δεκάδες αδέσποτα που είναι διάσπαρτα στο Δήμο και κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες. Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη και αυτά περισυλλέγονται , ενώ πρόσθεσε πως παρατηρείται τελευταία το φαινόμενο, να φέρνουν σκυλιά από γειτονικούς Δήμους και να τα εγκαταλείπουν στο Βόλο.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ