Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:33
Τοπικά

Γέμισε δένδρα το 4ο Δημοτικό σχολείο Βόλου (photo)

Δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.
Η αυλή του δημοτικού σχολείου γέμισε από χαρούμενες παιδικές φωνές που σε μαζί με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρασίνου φύτεψαν στα παρτέρια που κατασκεύασε ηΤεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου οπωροφόρα δέντρα όπως πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές, κ.λ.π., διάφορα αρωματικά φυτά καθώς και εποχιακά άνθη.
Μάλιστα οι μαθητές μετά την ολοκλήρωση της δράσης ενημερώθηκαν σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Νέων Τεχνολογιών.
Στο σημείο βρέθηκε η αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Βόλου κ. Μίνα Καλογήρου η οποία μιλώντας στους μικρούς μαθητές τόνισε μεταξύ άλλων πως “η σημερινή μέρα έχει ως στόχο να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας, ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, του πρασίνου και των δασών. Εμείς ως Δήμος δίνουμε μεγάλη σημασία στο πράσινο που είναι πηγή ζωής, όπως επίσης δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην συμμετοχή μας αλλά και την συμμετοχή σας σε δράσεις που θα βοηθήσουν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τα δάση μας που πρέπει όλοι μας να προστατεύουμε”.
Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου κ. Κυριέρη ευχαρίστησε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου για την δενδροφύτευση σημειώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό τα σχολεία να έχουν “πράσινες” αυλές!
Οι μικροί μαθητές στην συνέχεια τραγούδησαν τα κάλαντα του Μαρτίου ή αλλιώς “χελιδονίσματα” που τα τραγουδάμε ή την 1η Μαρτίου ή την 21η Μαρτίου μία και είναιη επίσημη πρώτη της Ανοιξης.
Σημειώνεται πως η δράση πραγματοποιήθηκε από τη Δ/νση Πρασίνου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, το Τμήμα Τουρισμού της Δ/νσης Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Νέων Τεχνολογιών.
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6