Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024 00:10
Τοπικά

Βόλος: Ραντεβού στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου έδωσαν οι συνταξιούχοι






Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση και πορεία, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Μαγνησίας στα πλαίσια αποφάσεων της ΣΕΑ, ενώ αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γ. Ρούσσας ανέφερε μεταξύ άλλων “Το αντεργατικό σκηνικό, λοιπόν, έχει στηθεί. Τα νέα μέτρα είναι έτοιμα. Η προπαγάνδα που θα τα δικαιολογήσει, το ίδιο. Το ζήτημα είναι τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι άνεργοι, συνολικά τι θα κάνει ο λαός μας μπροστά στο νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα.
μονόδρομος για μας και για όλα τα λαϊκά στρώματα είναι να δυναμώσουμε την πάλη μας για τα λαϊκά προβλήματα και να ανοίξουμε πόλεμο με την τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα. Βασικό ζήτημα είναι να κατανοηθεί ο χαρακτήρας της κρίσης ότι είναι κρίση καπιταλιστική και φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει με οποιαδήποτε διαχείριση, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά. Αν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αποδεχθούν αυτές τις πρακτικές της καλύτερης διαχείρισης, είναι σαν να υπογράφουν την θανατική τους καταδίκη. Με τα μέτρα αυτά και σε ότι η Κυβέρνηση αποφασίζει για παραπέρα δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε, μας τα πήραν όλα”.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Θαν. Κοντονίνας ανέγνωσε το ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας- Διεύθυνση Διοίκησης Μαγνησίας όπου κατατέθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης
Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων “Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση και σε ότι θα ακολουθήσει, μία είναι η απάντηση. Να δυναμώσουμε την δράση μας, την αγωνιστικότητα του συνταξιουχικού κινήματος με βάση τις απαιτήσεις του σήμερα, που θα αποτελέσει στήριγμα στην δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια του συνταξιουχικού κινήματος και του λαού μας.
Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να διευρυνθεί το ενιαίο μέτωπο όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων, το δυνάμωμα των ίδιων των οργανώσεων μας, τη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες μας, όλο και μεγαλύτερου αριθμού συνταξιούχων και μαζί με όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα να κάνουμε πράξη το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους»”.