Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:55
Τοπικά

Βόλος: Απλήρωτο το προσωπικό του Γηροκομείου λόγω κατάσχεσης λογαριασμών από το ΙΚΑ

 Απλήρωτο για δύο μήνες είναι το προσωπικό του Γηροκομείου Βόλου, στο οποίο οφείλεται ακόμη, το επίδομα αδείας. Την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα, γνωστοποιεί σήμερα με ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Σοκ στο Βόλο» ο ίδιος ο πρόεδρός του, κ. Παύλος Πάνος, διευκρινίζοντας πως αιτία για αυτή, είναι η ενέργεια του ΙΚΑ να προβεί σε κατάσχεση λογαριασμών του Ιδρύματος, προφανώς λόγω οφειλών.
Η οφειλή ανέρχεται προς το ΙΚΑ σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ και αφορά χρέη των προηγούμενων διοικήσεων. Να σημειωθεί πως όλα τα έσοδα του Γηροκομείου από συντάξεις και ενοίκια κατατίθενται στην εφορία όπου το χρέος μειώθηκε από τις 500.000 ευρώ στις 50.000 ευρώ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα έγινε προσπάθεια να γίνει ανάληψη 40.000 € περίπου για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι τον Αύγουστο, να πάρουν προκαταβολή του Σεπτέμβρη και να πληρωθούν το επίδομα αδείας, αλλά η τράπεζα ενημέρωσε ότι προχώρησε σε κατάσταση του λογαριασμού για οφειλές.Το ΙΚΑ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά κατάσχεσε και προσωπικούς λογαριασμούς του προέδρου του Δ.Σ. Παύλου Πάνου, ως διοικητικά υπεύθυνο του Γηροκομείου Βόλου.

Ο κ. Πάνου επισήμανε ότι η διοίκηση του Οργανισμού γνωρίζει ότι το Δ.Σ. του Γηροκομείου θα εξοφλήσει την παλιά οφειλή και ότι προτίθεται να πουλήσει δύο ακίνητά του για το σκοπό αυτό. Ζητά δε από το ΙΚΑ να πάρει πίσω την απόφαση για κατάσχεση των λογαριασμών.