Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 10:56
ΒόλοςΤοπικά

Αχ. Μπέος: Δημοπρατείται το έργο ανακαίνισης του δημοτικού θεάτρου – Πλατείες σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο






Την ένταξη και τη δημοπράτηση το επόμενο διάστημα τριών έργων από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.
Το πρώτο αφορά την επισκευή και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, προϋπολογισμού 5 εκ. €.
Το έργο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας χθες και σήμερα από την αντίστοιχη του Δήμου, και σε 22 μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η δημοπράτηση. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει το έργο με επιπλέον 2,5 εκ. € για τη δημιουργία σκηνής, οπτικοακουστικών μέσων και καθισμάτων, χρήματα που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019.
Ο δήμαρχος είπε ότι ο Βόλος είναι αδιανόητο να μην έχει θέατρο και πρέπει να αποκτήσει ένα αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του.
Το έργο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει πριν τις εκλογές.
Επόμενο έργο είναι η διαμόρφωση πλατείας στη Ν. Αγχίαλο, προϋπολογισμού 397.000 €, με τοποθέτηση παγκακίων, δύο παιδικών χαρών και φωτιστικών τύπου led.
Τέλος, τόνισε ότι εγκρίθηκε η διαμόρφωση πλατείας στην περιοχή προσφυγικών Αγριάς, προϋπολογισμού 250.000 € και ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει επιπλέον την κατασκευή παιδικών χαρών και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων led.